13 April 2014

:: bercuti ke Terengganu !! ::



assalamualaikum

hari ni nak buat entry ttg percutian plak
rasanya dah lama tak update pasal percutian

utk pengatahuan , percutian yong ni taraf biasa - biasa saja
ye la .. yong bukan orang kaya 
so , entry ni ala 2 je
dont aspect nak dok hotel 5 stars bagai
makan pon kedai2 biasa saja

oooorang biasaaa
baaasikal tua ( ececeee )

percutian ni pon on the spot jugak 
sbb asalnya tak kompom nak pergi or tak
ayah nak pergi kenduri rumah kawan dia
kawan-kawan time askar dulu
so,kira reunion diorang je la
kitorang anak-anak ni follow sajo

balik skolah , lepas jumaat trus kitorang gerak ke KL sbb adik nak join
tidur semalam kat bangi , 
then pagi2 sabtu drive masuk pahang and trus ke DUNGUN
lepas makan kenduri kitorang ke kuala terengganu
ye la,port nk jalan2 kat sana banyak
( kemain ja padahal tak jalan sgt pon! )

disebabkan kitorang punya holiday ni unPlanned
so .. gelabah la mencari homestay
memula kawan ayah cakap nak carikan
tp biasalah,tuan kenduri
tak sempat nak cara pun

sepanjang2 kuala ibai dah sibuk adik telefon segala mak nenek homestay yg ada tepi2 jalan tu..cuak wo sebab hujung minggu , start cuti skolah pulak tu 
memang cari punca nk tidur dalam alza la jawabnya

call punya call
alhamdulillah 
dapat 1 homestay
kitorang ambil utk stay 1 malam
just family , and bilik dia okey
ambil 1 bilik rm60 sahaja
ayah & adik tidur kt lantai
owner dia bagi tilam extra laaaa









jom layan port yang kitorang melawat








actually banyak jugak port yang tak sempat ambil gambar
dah berumur ni macam malas pulak
ceeewah!




2 comments:

  1. terenganu mmg best...rasanya 2,3 hari pun belum puas meronda kat sana..makanan sedap2...

    salam kenal & follow sini

    ReplyDelete
  2. tu la psainyaaa... ganu kiter !!
    pasni nk kena pi lagi~

    ReplyDelete