JJCM DI PADANG BROWN PENANG

JJCM : Padang Brown ( padang broom )
=================================

Malam tadi meronda cari makan di Padang Brown .. actually ni 1st time sampai .. dok baca orang review ja .. cadangnya minggu lepas nak mai , end up ada urusan lain .. makanya Allah dah atoq rezki kakyong mai malam tadi 

Penang ni ada banyak tempat makan .. memandangkan kami mai dengan anak-anak so kita cari port untuk santai-santai dan mesra kanak-kanak ..

Ada macam-macam.menu la disini .. segala makneka makanan ada..pasembor,char koeytiaw,nasi..smua ada lahh and yang bestnya dekat medan selera ni ada taman permainan so aman sikit mak-mak nak makan bila anak-anak pi main ..mak tenang anak gumbira gitteww

kakyong dok taram nak makan chelor-chelor tu ja .. kemain macam orang mengidam pulak ! halah halahh macam yong tau foo jugak lebih kurang pon.. harga dikira ikut warna lidi tu..bermula RM2 - RM5 .. sotong kangkung pun ada gaiss..pastu kakyong oder char koeyteow + mango shake .. kali ni tak da makan nasi sebab nasi kami dah masak di hotel,jamu anak-anak makan kenyang-kenyang dulu,so keluaq makan ringan-ringan sajaa

alhamdulillah
cravings fullfilled ! 











12 Comments

  1. Meriah nampak tempat dia,mesti macam2 ada. Next time g Penang boleh pergi sini lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia macam food court terbuka..ada juga taman permainan.anak-anak boleh main tapi dengan pengawasan lah..maklumlah suasana malam walau ada lampu kena extra care juga

      Delete
  2. Mesti sedap sungguh kan menu kat Chelor Chelor ini. Saya last jejak Penang time belajar dulu.. hahaha.. punya berkurunlah tak pernah jejak. Moga ada rezeki sampai ke sana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa leboh kurang macam kita makan yong tau foo..hehe

      Delete
  3. Bestnyer tempat tu .. bila la nak sampai sana .. ee

    ReplyDelete
  4. Lamanya saya tak ke Penang, padahal dulu memang bersekolah di sana. Teringin jugak nak pergi tapi selalu tak berkesempatan

    ReplyDelete
  5. Nampak selesa la food court tu, nampak bersih juga. Bangunan pin nampak still baru.
    Wah seronok melayan tekak. Ni kalau gerai banyak, mmg susah nak pilih makan mana satu, lagi2 kalau semua menu sedap2 ...

    ReplyDelete
  6. Nampak menarik tempat nih, meriah dengan makanan nanti kalau ke Penang bolehlah singgah JJCM dekat sini…try chelor chelor

    ReplyDelete
  7. sukanya Padang Brown ni.. kami pernah pergi waktu musim panas berberapa tahun lepas.. memang betul-betul warnanya bertukar kepada brown.. hahaha

    ReplyDelete
  8. lama betul x pi penang dan makan di sana, selalu lalu je tapi x singgah pun hehe Moga ada rezeki ke Penang la lepas ni. Lepak makan tido kat sana.

    ReplyDelete
  9. wwah bestnya .sedapnya makan-makan sana. kakyong orang peang kaaaaaa? Rina orang teluk kumbar.

    ReplyDelete
Previous Post Next Post