Penang ReVisited#3 : Dark Mansion

assalamualaikum

baru ni kakyong dah share ENTOPIA, so hari ni nak story pasal DARK MANSION pula

ni pun salah satu tarikan terbaru di Penang..rasanya dalam setahun dua ni kot..nanti kena cekidaut details pembinaannya bila la gamaknya .ekekekee

ok , soalan wajib mestilah mengenai TIKET

jom cekidaut !

TIKET MASUK :
============

DEWASA : RM 25
KANAK-KANAK : RM15

MAHAL OI !!!

Nak jimat ?

korang pergi lah ke Made In Penang Interactive Museum dulu..kat kaunter tu nanti diorang akan offer untuk beli tiket DARK MANSION ni dengan harga RM5 SEORANG !

memula kakyong mikir..nak beli ke idok .. 
kalau beli macam tak tentu nak pi sana bila..kalau tak pi,rasa alang-alang mai Penang baiklah terjah saja .. sebab kakyong drive turun dari jambatan lepas zohor terus masuk muzium Made in Penang , pagi Sabtu cadang nak ke Entopia ,check out hotel so rasanya sempat ja nak terjah Dark Mansion ni..

sekaliiii
adik tu inform tiket ni valid sampai tahun  depan (2019) apa lagi,kakyong pun add on lah lagi RM10 untuk tiket kami dua branak

yeeeha




overall kakyong rasa tak menyesal masuk sini..memang SUPERB sangat lukisan .. bangunannya tak besar mana tapi pandai diorang atur dengan lukisan..and paling best akan ada sorang pekerja situ yang akan teman kita and tolong ambilkan gambar..hohoo.. yelah  kalau sensorang mau mati kutu jugak nak bergambar dalam kelam tu .. aaa adik tu siap ajarkan untuk tunggu cahaya bagai baru snap gambar


















so,korang yg masih dalam mode bercuti tu boleh lah terjah sini pula ye !

#Blogger
#YongNorliza
Share on Google Plus

About flizzy86

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 Comments:

Post a Comment