GERBANG IFTAR NUSANTARA : BUFFET RAMADHAN TERBAIK DI BUKIT MERAH LAKETOWN RESORT

3:06 AM
Assalamualaikum

Baru nak bersiaran , lama rasanya tak menulis disini..Actually entry ni pun bertangguh dah beberapa minggu dek kesibukan hidup itu ini begitu begini..hehe

ok,straight to the point !

Hari ni kakyong nak story mengenai Buffet Berbuka Puasa yang ditawarkan oleh Bukit Merah Laketown Resort.

Untuk Ramadan kali ini , Bukit Merah Laketown Resort telah melancarkan GERBANG IFTAR NUSANTARA dengan tema makanan bercitarasa nusantara dan ketimuran termasuklah menu Nasi Mendy dan Kabsah.





Sesuai dengan temanya, pelbagai pilihan menu santapan nusantara untuk buffet Ramadhan tahun ni dibuat dengan teliti oleh Esekutif Chef Bukit Merah Laketown Resort, Noorul Qamar Mohd Noor. Sebanyak lima set menu yang bakal bersilih ganti mengikut hari disajikan pada tahun ni. Ia meliputi sehingga 50 sajian hidangan termasuk sajian makanan barat seperti spaghetti, bebola daging, pai sherperd, pasta fusili bakar, serta makaroni ayam tumis dengan sos keju berserta tomato.
















fuhh
memang menggoda jiwa raga lahh menu nya .. kakyong suka sambal sotong ! Sedap gilerrr..hehee

Bulan puasa ni kadang-kadang mai angin sepoi-sepoi kemalasan tu,rasa tak mau masak kan,mehlah terus serbu Cafe LeLac untuk berbuka puasa.

Hehe.. ok jom kita tengok pakej apa yang ditawarkan oleh Bukit Merah Laketown Resort untuk berbuka puasa seisi keluarga









Untuk sebarang tempahan & pertanyaan lebih lanjut:

Tel: 05-8908888



*  *  *  *

NEXT : 

PELAYARAN TASIK SEBELUM BERBUKA PUASA
GERBANG IFTAR NUSANTARA : BUFFET RAMADHAN TERBAIK DI BUKIT MERAH LAKETOWN RESORT GERBANG IFTAR NUSANTARA : BUFFET RAMADHAN TERBAIK DI BUKIT MERAH LAKETOWN RESORT Reviewed by flizzy86 on 3:06 AM Rating: 5

SESI PERSEKOLAHAN 2019

6:41 PM

Assalamualaikum

diam tak diam dah masuk minggu ke 5 bulan Januari 2019
walaupun ada beberapa entry yang telah kakyong up kan dalam blog ni , 
still entry untuk kejadian 2019 belum ditulis..

maka nya , inilah official entry untuk beberapa event dalam bulan Januari.
Kakyong mulakan dengan sesi persekolahan ye

Tahun ni Siti Zubaidah dah masuk tahun 1
bermulalah rutin harian hantar and ambil anak .. 
kelas jadual , gerak bangun pagi what so ever tu kan..
hahaaa welcome to the club katanya !




gambar hari pertama sekolah
ohoi..moga roda beg sekolah beroperasi dengan baik lah !






mehlah spam gambaq ummi pulak !



SESI PERSEKOLAHAN 2019 SESI PERSEKOLAHAN 2019 Reviewed by flizzy86 on 6:41 PM Rating: 5

Penang ReVisited#3 : Dark Mansion

4:39 AM
assalamualaikum

baru ni kakyong dah share ENTOPIA, so hari ni nak story pasal DARK MANSION pula

ni pun salah satu tarikan terbaru di Penang..rasanya dalam setahun dua ni kot..nanti kena cekidaut details pembinaannya bila la gamaknya .ekekekee

ok , soalan wajib mestilah mengenai TIKET

jom cekidaut !

TIKET MASUK :
============

DEWASA : RM 25
KANAK-KANAK : RM15

MAHAL OI !!!

Nak jimat ?

korang pergi lah ke Made In Penang Interactive Museum dulu..kat kaunter tu nanti diorang akan offer untuk beli tiket DARK MANSION ni dengan harga RM5 SEORANG !

memula kakyong mikir..nak beli ke idok .. 
kalau beli macam tak tentu nak pi sana bila..kalau tak pi,rasa alang-alang mai Penang baiklah terjah saja .. sebab kakyong drive turun dari jambatan lepas zohor terus masuk muzium Made in Penang , pagi Sabtu cadang nak ke Entopia ,check out hotel so rasanya sempat ja nak terjah Dark Mansion ni..

sekaliiii
adik tu inform tiket ni valid sampai tahun  depan (2019) apa lagi,kakyong pun add on lah lagi RM10 untuk tiket kami dua branak

yeeeha




overall kakyong rasa tak menyesal masuk sini..memang SUPERB sangat lukisan .. bangunannya tak besar mana tapi pandai diorang atur dengan lukisan..and paling best akan ada sorang pekerja situ yang akan teman kita and tolong ambilkan gambar..hohoo.. yelah  kalau sensorang mau mati kutu jugak nak bergambar dalam kelam tu .. aaa adik tu siap ajarkan untuk tunggu cahaya bagai baru snap gambar


















so,korang yg masih dalam mode bercuti tu boleh lah terjah sini pula ye !

#Blogger
#YongNorliza
Penang ReVisited#3 : Dark Mansion Penang ReVisited#3 : Dark Mansion Reviewed by flizzy86 on 4:39 AM Rating: 5

Penang ReVisited#2 : Entopia

6:17 PM
Bismillah

Baru berkesempatan nak up story mengenai ENTOPIA..dulu dikenali sebagai Taman Rama - Rama so now dah rebrand, cantik gilerrrr jadilah namanya ENTOPIA

last kakyong kesini tahun 2014 kalau x silap,waktu lawatan sekolah..bawa anak murid round penang naik sebiji bas

ok,sebelum melalut,meh kita sembang pasai tiket dulu..

HARGA TIKET :
-----------------------

Actually ada beberapa cara untuk beli tiket..

1- Terus beratur di kaunter tiket ENTOPIA
2- Belian online di web ENTOPIA
3- Belian online di web WONDERFLY ASIA

kakyong pilih beli di WONDERFLY sebab kakyong dapat harga paling murah disitu

kalau belian di kaunter

DEWASA : RM45
KANAK-KANAK : RM26

untuk penjimatan , belian melalui website ENTOPIA tapi.... MESTILAH 3 HARI SEBELUM
so ,kalau korang on the spot nak pi,memang hurmm hurmm jugak lah

so kakyong cekidaut di web WONDERFLY ASIA

DEWASA : RM36
KANAK-KANAK : RM20

and tiket boleh purchase anytime TAPI MESTI DI PRINT .. gigih lah print sebelum balik sekolah sebab kakyong plan habis skolah hari Jumaat terus check in hotel, pagi Sabtu nak ke sana

not bad lah..rm36 instead of rm45 
sebab kakyong mikir nak ke tempat lain juga so kena kurangkan kos selagi boleh

yeehaa







so,kali ni banyak lah perubahan yang ada,rasa macam masuk satu tempat baru ja .. waktu kami masuk,cuaca alhamdulillah, ok sebab hujan di waktu subuh so memang rama-rama meriah la pakat terbang di dalam tu .. heehe

oh ya,dalam tu ada kafe tapi biasalah,kalau tempat cenggini sepinggan tu cecah rm30 juga lah..beli jugak lab aiskrim tu..rm10 oi 😅😅

and kalau untuk sekolah buat lawatan,memang ada bilik khas di atas tu, pihak ENTOPIA sendiri akan setup aktiviti tayangan so in case nak buat lawatan sekolah or mungkin persatuan2 korang,boleh lah terus hubungi pihak ENTOPIA ye

ok..thats all..jom layan gegambar di sana!














 


  


   ok next entry kita akan sambung
DARK MANSION !


Penang ReVisited#2 : Entopia Penang ReVisited#2 : Entopia Reviewed by flizzy86 on 6:17 PM Rating: 5
Powered by Blogger.