Sweet Escape : Lone Pine Hotel - Yong Norliza

Latest

25 August 2018

Sweet Escape : Lone Pine Hotel



Bismillah
( ini adalah entry back-dated)

hari ni kakyong nak share Sweet Escape kakyong di Penang.
Kali ni di Lone Pine Hotel pulak

hehe..tabahlah,destinasi sweet escape kakyong sekarang ni mostly kat Penang ja..sebabnya,ni jelah yang terdekat,jimat masa dan kos berbaloi

dalam keadaan kakyong yang membuyung ni,memang ini je pilihan bila kakyong rasa nak dengaq deruan ombak,nak tengok pantai plus matahari terbenam and mandi manda

as usual,kakyong prefer gunakan khidmat AGODA,last minute booking
ni semua buat gheja gila !

kalau nak tau,lokasi betul-betul area Batu Feringghi..dekat dengan McD tu cuma dia macam celahan bangunan lah..situ kan kawasan pesat,so slow down kenderaan & belok kanan yee
jom cekidaut suasana di sana



time ni check in di lobby hotel
sorry gambaq anak tu blurr..haha 

once korang disajikan dengan fruit punch ni,means percutian korang di Lone Pine pun bermula

ekekek..ni takleh blah sebab kakyong gegedik mention dalam request tu celebrate anniversary..in advanced actually..segak lahaiii itik dengan roses tu..dalam pasu dekat tv ada lagi 2 kuntum bunga mawar..cewah!


suasana di balkoni
mengadap laut lah

sebelah kiri ada tub mandi
sempoiii lah habuan berendam di malam hari..hihii


sempat snap satu ja gambaq sini
tu pon..disaster ja nampak..kalut sikit sebab cik abang ajak pi cari makan



ehemmm



oh ya
untuk penginapan kali ni,breakfast included tapi tapiiii...kakyong x breakfast sebab pagi tu kena direct ke klinik untuk minum air gula..haha..buat gheja gila tak mikir

tapi kan,dia punya breakfast memang heaven..macam-macam ada

overall,kakyong enjoy stay disini
alhamdulillah,bersesuaian dengan bajet and suasananya memang best..rasa macam nak repeat lagi

pernah baca review di blog someone,ada yang komen cakap sini lokasi P.Ramlee berlakon filem Madu 3

entahlah
dekat hotel tu takda pulak pihak hotel mention kan..so maybe its just rumors..but,who knows?

ok , tq gaisss
sudi baca entry kakyong

No comments:

Post a Comment