23 November 2017

KEK VIRAL 2 BAHAN : TERJEBAK !!

KEK VIRAL 2 BAHAN
amboii..menjadi-jadi penangan kek viral ni
.
actually ni semu gara2 ank murid kelas 3 Bestari,
esok diorang buat jamun kelas

dok tak dok depa mai bagi duit suruh belikaN susu coklat dengn oreo..
kakyong tanya 'ampa nk suruh ustazah buat kek kaaa?'

depa gelak ja

makanya ...dengan semangt membara,
kakyong decide la nak cuba try test resepi ni..
utk pengetahuan kakyong memang kategori JARANG buat kek..
pernah la buat kek segera tu yang tepung semua siap dalam packing,tinggal msuk air,telur,blend & bakar tp rasa dh 10 tahun dulu berlaluuu..kikii

anyway,tq Farah Waheda Wahid sudi turunkn ilmu
 siap video bagai lagi..and kakyong gOdek jugak haaa fb Maria Firdz 
sebab dia mencetus benda alah ni dalam timeline fb kakyong....
ni semua otai #mamaBlogger woii

resepi ?
2 bahan tu jaa


2 bungkus oreo 
paket standard tu bukan paket kecik naaa


sekotak susu coklat dutch lady
kotak kecik okeii


blend
kemudian kukus dalam 20-25 minit

siap!









alhamdulillah,SETEL !

No comments:

Post a Comment