08 April 2017

LANGKAWI RE-VISITED 2:Sepetang di Pantai Chenang



untuk percutian kami di Langkawi kali ni,
kami stay di rumah member
di Kuarters Guru Kedawang .. 
asalnya dah booking di Pantai Chenang,
rezki kami di Kedawang..
Kereta pun guna kereta member..alhamdulillah 


the touch down
acah-acah sangadd
haha

balik kuarters rehat kejap terus keluaq jenjalan cuci mata
ke Pantai Chenang la kami




kakyong lepak tepi pantai ja
perati depa mandi..cik siti syiok la boleh mandi
and luckily ada hotel dekat situ boleh 
masuk toilet dia bagi mandi cik siti siap-siap
  



tada...siap mandi dah
pestaim merasa aiskrim goreng
sedap jugak,cik siti makan tak habis pon
korek aiskrim ja roti tak makan

ekeke

meronda lagi and cari makan di malam hari


19 March 2017

LANGKAWI RE-VISITED 1: UNPLANNED HOLIDAY as usual


assalamualaikum

amboi,lamanya tak menaip
rasa debor pulak

cewah
ada ka yang masih membaca coretan kakyong tahun 2017 ni?

makanya,
kakyong mulakan entry kakyong 
LANGKAWI RE-VISITED : 
UNPLANNED HOLIDAY as usual .. hehe

............

al kisahnya
cuti Tahun Baru Cina baru ni 
kakyong rasa serba tak kena
rasa nakkk sangat bercuti
tapi tak tau nak kemana

jiwa kacau kengkonon

memula waktu maghrib lepas COD barang di Parit Buntar,
kakyong terus call makngah di kampung,kata nak balik kampung..
inform & minta izin siap dah kat suami nak kesana sini

naik highway pukul 8.30 malam,dekat pukul 10 singgah di rumah sepupu 
di kota sarang semut,tak jadi pulak balik ke Pendang..
Selesai bermalam di Kota Sarang Semut , 
esok pagi konon planing nak naik Gunung Jerai..
dah tetiba anak menakan kata 
MAKLONG,JOM KITA PI LANGKAWI

on teruih !

siap barang start kereta terus ke jeti Kuala Kedah
dalam masa yang sama anak menakan dok roger kawan dia 
di Langkawi nak booking hotel and sewa kereta..
nasiblah ada kosong lagi sebab cuti sekolah , 
banyak yang dah full

dok tak dok,kawan dia ajak dok rumah dia di kuarters guru Kedawang

alhamdulillah,
rezki kami
pakej siap dengan sewa kereta

syiok sungguh~

ok satgi sambung next entry....

27 February 2017

1st entry for 2017


Bismillah ..

Assalamualaikum



actually,kakyong just wondering
after all of this time,ada lagi ke yang membaca blog kakyong?

cewah
ayat acah-acah retis

anyway,kakyong ucapkan terima kasih 
sudi singgah blog kakyong & baca entry disini

ni 1st entry untuk 2017 tau
never too late to start,right ?

hope lepas ni banyak le entry nya kan
walaupun hakikatnya memang berderet-deret
entry yang kakyong nak up

apakan daya,acah-acah bizi

hehehe

ok,stay - tuned naa


astalavista~