15 February 2015

UMMI,GEDEBUKKK !!


ASSALAMUALAIKUM

hari ni balik dari sekolah,
seperti biasa Siti Zubaidah sambut yong di pintu
sebab dia tak tidur lagi

kalau tak,memang kena masuk rumah slow-slow
and terus masuk dalam bilik
jangan ke dapur lagi
sebab time tu tok tengah tangguk dalam buaian
so,kalau ke situ memang nahas la..kikii

balik kepada situasi
elok yong keluar dari kereta
dia menjerit
UMMI BALIK!

yong : assalamualaikum
zubaidah ; assalaikum..kumsalammm

dan dia pun salam yong

zubaidah ; ummi...gedebuk !!

yong heran
apa la yang dia nak bagitau

yong : cek gedebuk apa..ummi tak faham
tok : dia berak dalam jamban tadi..
gedebuk gedebuk jatuh dalam jamban

oh..ketul emas rupanya gedebuk tu ~

ya,siti zubaidah sedang belajar pergi ke tandas dan buang air besar sendiri di tandas..so kalau dia sebut UMMI..TanDAS .. tu maknanya nak membuang la..cepat-cepat buka pampers dan masuk toilet..biar dia meneran di dalam even pampers dah basah sebab dah kencing..hihi





5 comments:

  1. umo anak bape tu yong?? stat bila dh ajar dia berak dlm toilet?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru dlm sminggu ni ajar dia,tp byk dgn tok dia sbb yong kerja,balik umh pon dh petang..zubaidah 2 tahun 5 bulan..bln 9 ni genap 3 thn

      Delete
    2. Baru dlm sminggu ni ajar dia,tp byk dgn tok dia sbb yong kerja,balik umh pon dh petang..zubaidah 2 tahun 5 bulan..bln 9 ni genap 3 thn

      Delete
  2. hehehehehehe..adedeh..macam2 zubaidah..

    ReplyDelete