17 August 2014

REVIEW : PERCUTIAN DI PULAU PANGKOR


Assalamualaikum

Alhamdulillah,masih bernyawa hingga ke saat ini 
dalam nikmat ISLAM & IMAN

entry baru balik kursus
nak story-mory la pasal pengalaman kat pangkor
ala-ala review gituu
actually , yong menulis berdasarkan pengalaman
dan pengalaman ni berbeza dengan orang lain

yong ke sana atas urusan KURSUS 
jadi tak leh la nak story panjang-panjang bab membeli belah,makan-makan bagai.
untuk pengetahuan juga,ni la kali pertama yong ke Pulau Pangkor
heh,kalau tak ada kursus ni , tak tau la bila nak sampai
sedih aih ayat~

Kami dikehendaki berkumpul di jeti Lumut & naik feri ke Pulau Pangkor pada pukul 11.30 pagi,hari Isnin.Yong bertolak dari rumah lepas subuh,of kos la awai sebab tak pernah pi kesana , nak drive sendiri takut sesat sebab tak biasa lagi.Dari rumah , makan masa dalam 2 jam juga.ikut jalan lama. Pernah la ke Lumut tu tapi pi ramai-ramai,mana la nak cara sangat,dahtu bukan yong yg drive time tu. Nak parking kereta kat sana lagi satu hal,membe parking situ ada pengalaman kereta kena kopak..tak sanggup den! Maka nya, mak ayah hantar la kesana..dah besar-besar pon mak ayah hantar..sempoi kann~

Sampai ja kat jeti , kami naik teksi (van) warna pink gitu .. 
harga dari jeti ke hotel RM20 tapi harga kami ramai-ramai la
if korang 2-3 orang ja harga dia rm15 untuk 1 van

Kami stay kat PURNAMA BEACH RESORT
of kosla free of charge sebab jabatan dah bayarkan
Alhamdulillah , makan and tempat puas hati
Kawasan dia macam kecil ja tapi diorang manfaatkan secukupnya,susun atur chalet tu tak jadikan kawasan tu crowded.Siap leh buat swimming pool utk kanak-kanak and dewasa tengah-tengah kawasan tu.Jom kita skodeng~


bergambar depan bilik


tada .. gambar di dalam bilik
kami dapat bilik utk ber tiga,padahal kami dok 2 orang sajo


ni pon depan bilik , kawasan dia jadi macam empat segi , tengah-tengah ada halaman
yang di belakang tu chalet jenis yang berbeza
bilik kami area belakang sikit tapi tak jauh pun dari kawasan utama




ni dia area utama , ada bangunan 2 tingkat , swimming pool bagai and tempat makan
lupa pulak nak snap area tempat makan tu


suasana di dalam dewan , maksimum berapa orang yong tak pasti
tapi yang pasti kami ada 96 orang


tada ... ini dia quotation harga untuk bilik yang ada di sini
wah,ada gaya jadi tourist guide dak ??
bilik yang kami duduk sepanjang 5 hari berkursus ialah STANDARD VILLA

untuk pakej makan , semua ada tertera di kaunter receptionist
memang yong tak snap la tapi overall harga dia okey.
Kalau korang nak snorkeling bagai,jangan risau
Tepi pantai ja Purnama Beach Resort ni
Jalan keluar sikit dah nampak pantai
sepanjang-panjang jalan ada pakej untuk snorkeling 
and kalau tak mau susah otak,kat blakang pamplet ni pon ada pakej,
RM 25 ja utk snorkeling
RM 30 kayak sejam
Keliling pulau RM 100 / 10 orang


Klik untuk tumbesaran yang sihat


sekian ~


3 comments:

  1. bestnyeee... teringin nk ke pangkor.. hri tu gi just utk buat research je, xdpt nk jenjalan kt sneee

    ReplyDelete
  2. hii. bestnya. iqa pnah dtg sekali pangkor. tu pun time sekolah dulu. padahal duk perak jek. huk

    ReplyDelete
  3. @Noura Qifays : ni pon sebab kursus,tak da jalan mana pun..hihi
    @Mujahidah maisarah : sama la kita,org perak..tapi tak habis jelajah~

    ReplyDelete