04 July 2012

.. 30 minggu sudah..another 6 weeks await~ ..


.. salam ..

alhamdulillah,masih bnyawa hingga ke saat ini dalam nikmat ISLAM & IMAN

yeah..dah lama sangat x menaip kat sini so mlm ni layan crita Ameera smbil berblogging + facebooking..hahah..

syukur,kandungan dah masuk minggu ke 30..
i-allah ada lbih kurang 6 minggu berbaki.moga dapat ditempuh dengan penuh kesabaran..
spanjang tempoh 7 bulan mengandung,yong dah TURUN berat badan sbanyak 5kg lebih..
mak ai..banyak tuh.zaman x kawen dulu x penah2 turun cmtu..haha..baby nk bagi ummi dia slim la tu..keh keh..sampai kena jumpa doktot tiap minggu kes berat badan turun..risau klu baby x sihat..


so minggu lepas dh pergi scan .. alhamdulillah,smuanya okei. kpala baby dah ready turun kbawah,good position doktot kata..saiz n berat baby adalah normal walaupun ummi dia trun berat badan..baby dah 1.15 kg..alhamdulillah syukur..

ummi pon xtau nak makan apa
muntah2 still ada.. 
bukan morning sickness dah ni.nak evening ka night ka hapa dah..hiii..

2 comments:

  1. wah tak sbr nak tgk baby comel..hikhik..yg part muntah2 tuh biasa lah tuh..nak hlgkan loya bykkan makan buah buahan bukannnya makan asam..sbb asam tuh akan effect dkt baby..baik makan buah buahan je..:)

    ReplyDelete
  2. yana yani : hihi..tu la psal..xsabo jgk ^^ mkn buah2an mmg best ~

    ReplyDelete