12 August 2010

:: entry seblom berbuka pUasa ::


.. salam alaik ..

kaifa hal kwn2 blogger suma ??
hope sht la walau ape pon y korang suma buat

alhmadulillah,masih bernyawa hingga ke saat ini dalam nikmat ISLAM dan IMAN..
syukur padamu ya allah..

dah masuk hari kedua pun puasa hari ni..kejap ja masa berlalu kan..
hari ni baru la nak update entry..
semalam agak busy sbb kelas full sepanjang hari..
ada la beberapa story utk dikongsi..

1st day puasa
excited sgt wlupun xdpt smbut dgn mak ayah
kelas full,tapi okey je..stamina pun full sebab sahur ^^
time nk g bazar..tumpang keta member
kitorang kuar g beli kar BANGI..seksyen brape ntah
ala..yang kat tempat ada SHELL tuh..

time nk kuar dari UKM.kat simpang tuh...
ntah mcm mana keta depan kitorang berlanggar dgn moto
innalillahi wa inna ilaihi rojiun
tekojut la kami berempat..depan mata..
nampak real ja abang tuh dgn isteri dia jatuh dari moto
keta saga kaler merah dpn kitorang tuh teragak-agak nak kuar
aku pon xmo blame sesapa..benda nak jadi
kena plak time tuh semua excited nak kuar beli makanan..
member aku pon pakat2 fobia dah..
so..pasnih yOng kena berhati-hati la
sebab..yong menggunakan moto utk kesana kemari
bukan merempit tau..
xbaek kata yong merempit...

buka puasa kat bilik dgn member2..
lepas tuh kitorang terawikh kat masjid UKM

hoho..

2nd day
hari ni la...
member2 pakat nak buka posa kt luar
yong x join..maleh plak..
bukan apa,ada urusan yang perlu disetelkan..
xpe la,len kali kita g lagi ye kawan2..
enjoy la

yong kuar naik moto sensorang ke bazar hari nih..
yang nak suka nya..lencun kena hujan..elok ja kuar dari UKM,hujan lebat.
part paling best is..bila balik UKM,jejak je kat kwasan kolej,setitik hujan pun x dok..
tar kering je...orang pandang atas bawah..
apsal minah nih lencun..haish..

so...guess it will be me,myself & i je la buka posa nih
ehehe..
....
..
.

.
SELAMAT BERBUKA PUASA ^^

1 comment:

  1. selamat berpuasa! masa k liza study dulu pun sayu puasa jauh dari family

    ReplyDelete