Penang ReVisited#2 : Entopia

Bismillah

Baru berkesempatan nak up story mengenai ENTOPIA..dulu dikenali sebagai Taman Rama - Rama so now dah rebrand, cantik gilerrrr jadilah namanya ENTOPIA

last kakyong kesini tahun 2014 kalau x silap,waktu lawatan sekolah..bawa anak murid round penang naik sebiji bas

ok,sebelum melalut,meh kita sembang pasai tiket dulu..

HARGA TIKET :
-----------------------

Actually ada beberapa cara untuk beli tiket..

1- Terus beratur di kaunter tiket ENTOPIA
2- Belian online di web ENTOPIA
3- Belian online di web WONDERFLY ASIA

kakyong pilih beli di WONDERFLY sebab kakyong dapat harga paling murah disitu

kalau belian di kaunter

DEWASA : RM45
KANAK-KANAK : RM26

untuk penjimatan , belian melalui website ENTOPIA tapi.... MESTILAH 3 HARI SEBELUM
so ,kalau korang on the spot nak pi,memang hurmm hurmm jugak lah

so kakyong cekidaut di web WONDERFLY ASIA

DEWASA : RM36
KANAK-KANAK : RM20

and tiket boleh purchase anytime TAPI MESTI DI PRINT .. gigih lah print sebelum balik sekolah sebab kakyong plan habis skolah hari Jumaat terus check in hotel, pagi Sabtu nak ke sana

not bad lah..rm36 instead of rm45 
sebab kakyong mikir nak ke tempat lain juga so kena kurangkan kos selagi boleh

yeehaa







so,kali ni banyak lah perubahan yang ada,rasa macam masuk satu tempat baru ja .. waktu kami masuk,cuaca alhamdulillah, ok sebab hujan di waktu subuh so memang rama-rama meriah la pakat terbang di dalam tu .. heehe

oh ya,dalam tu ada kafe tapi biasalah,kalau tempat cenggini sepinggan tu cecah rm30 juga lah..beli jugak lab aiskrim tu..rm10 oi 😅😅

and kalau untuk sekolah buat lawatan,memang ada bilik khas di atas tu, pihak ENTOPIA sendiri akan setup aktiviti tayangan so in case nak buat lawatan sekolah or mungkin persatuan2 korang,boleh lah terus hubungi pihak ENTOPIA ye

ok..thats all..jom layan gegambar di sana!














 


  


   ok next entry kita akan sambung
DARK MANSION !


Share on Google Plus

About yong norliza

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 Comments:

Post a Comment