Penang ReVisited #1 : Interactive Museum - Yong Norliza

Latest

20 October 2018

Penang ReVisited #1 : Interactive Museum

Bismillah 

Assalamualaikum,kembali bersiaran.
Alhamdulillah,kakyong berkesempatan meronda Penang (again) time cuti ni..hehee

asyik-asyik PENANG
apa boleh buat, Penang la paling dekat dengan kakyong and kakyong sendiri pun tak habis lagi melawat Penang..aci lah,sesekali bawa anak berjalan tambah ilmu

Hari ni nak story pasal Made in Penang Interactive Museum..actually ni kali kedua kakyong masuk sini..last rasanya 3-4tahun lalu,time bawa rombongan student tahun 6..and rasanya ada kakyong pernah up entry,boleh lah scroll..hehee

Kali ni,direct naik jambatan kedua,terus ke Interactive Museum,walaupun sebenaqnya tak da dalam perancangan..cadangan asal & utama ialah ke Entopia..ni main handuh ja..sebab kakyong tengok masa awal lagi..

Kalau nak tau,muzium ni dekat dengan kawasan turun feri,area Penang Port menghala ke Padang Kota..turun feri belok kiri & carilah parking yang sesuai takut kena saman..hahah





Entrance Fee :

Dewasa : Rm15
Kanak-Kanak : Rm10

and guess what?

kakyong boleh beli tiket ke Dark Mansion dengan harga Rm5 ja seorang..means Rm10 lah untuk kami berdua

kalau nak beli asing,mahal lagi lah !
cer tengok :



Ok , jom layan gambaq dalam Interactive Museum ni











alhamdulillah, done !

Next : Entopia Penang

No comments:

Post a Comment