KEMBALI MENAIP , GITTEWW

6:05 AM
assalamualaikum

memang trend kalau kembali berBlogging kena buat entry khas untuk annouce i'm back eh?

haha 

lantak lah..kakyong just nak kabo
kakyong kembali menaip
maklumlah,blogger suam kuku,ginu la
kengkadang tiga suku jugak

alhamdulillah
ala kulli hal
kakyong try lah untuk rajin kan diri
update entry apa yang patut

since April,last entry kakyong dengan cerita bersalin wildan syurga and terus menyepi

dia punya baloq
tak tau tahap apa

and semalam ada up dah satu entry bertangguh .. insya allah pasni kita rajinkan update naaaa

daaaal
KEMBALI MENAIP , GITTEWW KEMBALI MENAIP , GITTEWW Reviewed by flizzy86 on 6:05 AM Rating: 5

Sweet Escape : Lone Pine Hotel

6:03 PM


Bismillah
( ini adalah entry back-dated)

hari ni kakyong nak share Sweet Escape kakyong di Penang.
Kali ni di Lone Pine Hotel pulak

hehe..tabahlah,destinasi sweet escape kakyong sekarang ni mostly kat Penang ja..sebabnya,ni jelah yang terdekat,jimat masa dan kos berbaloi

dalam keadaan kakyong yang membuyung ni,memang ini je pilihan bila kakyong rasa nak dengaq deruan ombak,nak tengok pantai plus matahari terbenam and mandi manda

as usual,kakyong prefer gunakan khidmat AGODA,last minute booking
ni semua buat gheja gila !

kalau nak tau,lokasi betul-betul area Batu Feringghi..dekat dengan McD tu cuma dia macam celahan bangunan lah..situ kan kawasan pesat,so slow down kenderaan & belok kanan yee
jom cekidaut suasana di sana



time ni check in di lobby hotel
sorry gambaq anak tu blurr..haha 

once korang disajikan dengan fruit punch ni,means percutian korang di Lone Pine pun bermula

ekekek..ni takleh blah sebab kakyong gegedik mention dalam request tu celebrate anniversary..in advanced actually..segak lahaiii itik dengan roses tu..dalam pasu dekat tv ada lagi 2 kuntum bunga mawar..cewah!


suasana di balkoni
mengadap laut lah

sebelah kiri ada tub mandi
sempoiii lah habuan berendam di malam hari..hihii


sempat snap satu ja gambaq sini
tu pon..disaster ja nampak..kalut sikit sebab cik abang ajak pi cari makan



ehemmm



oh ya
untuk penginapan kali ni,breakfast included tapi tapiiii...kakyong x breakfast sebab pagi tu kena direct ke klinik untuk minum air gula..haha..buat gheja gila tak mikir

tapi kan,dia punya breakfast memang heaven..macam-macam ada

overall,kakyong enjoy stay disini
alhamdulillah,bersesuaian dengan bajet and suasananya memang best..rasa macam nak repeat lagi

pernah baca review di blog someone,ada yang komen cakap sini lokasi P.Ramlee berlakon filem Madu 3

entahlah
dekat hotel tu takda pulak pihak hotel mention kan..so maybe its just rumors..but,who knows?

ok , tq gaisss
sudi baca entry kakyong

Sweet Escape : Lone Pine Hotel Sweet Escape : Lone Pine Hotel Reviewed by flizzy86 on 6:03 PM Rating: 5
Powered by Blogger.