02 August 2017

MENGIDAM CERMAI!



ciss.. 
tajuk bikin panas ja 

hehe
bismillah,kembali menaip di celah-celah kesibukan waktu..

hari ni nak story pasal buah cermai

dak,kakyong tak mengidam lagi..soon insya allah..doakan na~

kisahnya,kakyong pi bawa mak mengurut,
depan rumah dia ada pokok cermai lebat berbuah 
maka,dengan muka tak malunya,kakyong mintak kat tuan rumah..
apa lagi,dengan berbesar hati dia bagi bertangkai-tangkai..
masya allah,meriah oi buah cermai depa..
yang besaq kembang tak berapa nak masam



menjejes ayaq lioq dak ??

hehe..kakyong makan ada la 5-6 biji 

sampai rumah,nak test la tumbuk-tumbuk tu
depa kata sedap

godek resepi dalam google
tumbuk la cabai kering,belacan gula & garam
pastu tumbuk cermai

inilah kesudahan cermai kakyong


amaciam..?

untuk first timer macam kakyong,kakyong telan jelah
rasa masam manis masin pedas

tapi 
tak makan banyak jugak

ada lagi dalam peti ais tu
separuh bagi kat adik maniss jiran depan umah merasa

daaa



0 comments:

Post a Comment