19 March 2017

LANGKAWI RE-VISITED 1: UNPLANNED HOLIDAY as usual


assalamualaikum

amboi,lamanya tak menaip
rasa debor pulak

cewah
ada ka yang masih membaca coretan kakyong tahun 2017 ni?

makanya,
kakyong mulakan entry kakyong 
LANGKAWI RE-VISITED : 
UNPLANNED HOLIDAY as usual .. hehe

............

al kisahnya
cuti Tahun Baru Cina baru ni 
kakyong rasa serba tak kena
rasa nakkk sangat bercuti
tapi tak tau nak kemana

jiwa kacau kengkonon

memula waktu maghrib lepas COD barang di Parit Buntar,
kakyong terus call makngah di kampung,kata nak balik kampung..
inform & minta izin siap dah kat suami nak kesana sini

naik highway pukul 8.30 malam,dekat pukul 10 singgah di rumah sepupu 
di kota sarang semut,tak jadi pulak balik ke Pendang..
Selesai bermalam di Kota Sarang Semut , 
esok pagi konon planing nak naik Gunung Jerai..
dah tetiba anak menakan kata 
MAKLONG,JOM KITA PI LANGKAWI

on teruih !

siap barang start kereta terus ke jeti Kuala Kedah
dalam masa yang sama anak menakan dok roger kawan dia 
di Langkawi nak booking hotel and sewa kereta..
nasiblah ada kosong lagi sebab cuti sekolah , 
banyak yang dah full

dok tak dok,kawan dia ajak dok rumah dia di kuarters guru Kedawang

alhamdulillah,
rezki kami
pakej siap dengan sewa kereta

syiok sungguh~

ok satgi sambung next entry....

0 comments:

Post a Comment