30 April 2016

WELCOME OPPO NEO7


Assalamualaikum

Alhamdulillah,masih bernyawa hingga ke saat ini
Dalam nikmat ISLAM dan IMAN

bila last korang beli phone?

seingat yong,yong beli phone 2 tahun lepas
tu pun yang paling murah
RM 299 untuk ASUS zenfone4 kalau tak silap

best guna,tapi kecik
padanla dengan harga yang kecik
teringat pulak galaxy tab yang tertinggal kat foodcourt tesco
gedabak yang tu,10.1 inci,duit pun..gedabak la
sob sob..

since februari tu,yong guna handset suami
kesnya suami beli handset lain
dah tetiba si asus tu merajuk,charge tak masuk
awal-awal tu okei ja,siap jadi hak milik siti zubaidah
sabo jela

yong guna la LENOVO suami punya
masalah asal tempat charge tu longgar
then repair RM50 boleh guna bateri tiptop

tapi
kekangan internal memori,ciputt
download apps baru 7,dah sengkak
allah...

nak jadi cerita
elok ja 2-3 hari gaji dia buat perangai,charge tak masuk
dok pikiaq nak tukar port RM50 boleh,tapi still masalah untuk download app
maklumlah,internet on the go
sebab life as partime businnesswoman

mau tak mau
mendapat la habuan gaji kali ni
tak beli pun,keperluan
charge batery langsung tak masuk
mesyuarat bagai semua inform dalam  whatsapp,telegram


tenanglah kamu menjadi milikku

ya,tak pernah sangka nak jadi pengguna OPPO
insya allah,Allah taqdirkan segala yang terbaik~

3 comments:

  1. Kak...
    Saya pun problem memory fon dah x mampu membendung bermacam apps...
    Nak beli fon baru..syg fon still ok..

    Tp macam Kene beli baru jg..

    Nanti akak buat review sket psl oppo ni.. Boleh?
    Sbb masuk dlm pilihan jg oppo jenis cam akak ni 😉

    Tq

    ReplyDelete
  2. wahhh tahniah dapat phone baru, mudahan memudahkan urusan tuannya :)

    ReplyDelete
  3. hehe sy pulak tak sangka akan jadi pengguna Vivo :)

    ReplyDelete