21 January 2016

WILBUR SCOVILLE ON GOOGLE TODAY : SI PENGUKUR KEPEDASAN



Assalamualaikum & salam sejahtera

Hari ni,masih nak berentry mengenai doodle di google

kalau anda perasan,hari ni di paparan google ada kartun ni 
bersempena ulangtahun kelahiran Wilbur Scoville


siapa dia?
Actually,di google hari ni ada paparan game
Wilbur Scoville ni saintis yang mencipta julat kepedasan 
ye la,cili kan ada banyak jenis






so,kalau korang klik-klik kat game ni,ada la banyak infonya

serius best
haha..klik-klik tambah ilmu ye adek-adek

jom kita cekidaut perbandingan kepedasan beberapa jenis cili yang telah dibuat





woww
hebat betoi depa ni
memang berapi la makan cili-cili ni

rupanya baru tau yang bell pepper ni satu-satunya kepedasan tahap SIFAR/ZERO
ngeeee

hari ni saya dah tahu,anda bagaimana?

1 comment:

  1. bell paper tu memang takda rasa pedas langsung hihi..masak tumis udang sedap tu hihihi

    ReplyDelete