08 October 2015

PUNCAK MUTIARA CAFE,KG PELET PENANG


Assalamuaalikum

Alhamdulillah,masih bernyawa hingga ke saat ini
 dalam nikmat ISLAM & IMAN

Amboi,rasanya lama sangat tak ketuk2 keyboard kat sini
ampun,blog bersawang

trimas for those yang masih sudi berkunjung kesini

okey,balik kepada entry
hari ni nak story pasal kedai makan
amboi..ala-ala food review pulop


actually yong bukan nak food review sangat
kali ni santai-santai ja sebab firts time sampai
 di PUNCAK MUTIARA CAFE,kg pelet Pulau Pinang
itu pun kebetulan ikut suami berkuliah di sana




kalau tak mengikut hari tu,memang tak pernah sampai la jawabnya
dok dengar cecikgu kat skolah dok story pasal cafe ni
baekk punya kambing golek bagai dok ada
makanya..kami pun lajak la ke cafe ni lepas habis kuliah

suami tanya ada apa disana

yong pun jawab kedai makan la..sambil google pasal cafe ni

pergh..siap website bagai oit !





Belanja gambaq berdua di pintu utama
Puncak Mutiara Cafe




menuju puncak~


kalau nak tau,dalam ni ala-ala mini zoo
boleh tengok burung unta,kambing and kolam ikan

kami tak jalan pun sebab just nak makan and pastu nak balik,
petang ada aktiviti lain pulop



pemandangan di dalam tu,port untuk makan
memang santai



kolam ikan penuh dengan ikan
rugi la zubaidah tak datang
kalau datang,sure seronok habis tengok ikan

jom cekidaut kami makan apa




ais kacang ni recommended dalam sebuah blog
bagi yong biasa sajo..err


ni pulak coconut shake,suami oder
yong pon lupa nak sedut,so taktau nak komen



yang ni daging kambing bakar
siap dengan sos black pepper,coleslaw,bun,kentang 
not bad ;)





yang ni pulak lamb chop berasap
merecikkk time sampai
hehe

( psst..kualiti kamera cikai ye )

makan pun tak tara mana
orang kedah kata 'ratah' ja

sebab?

sebab kami dah kenyang
pagi-pagi dah kena nasi kandaq baq hangg

haha

next time la kami datang lagi
dengan perut kosong
syiok sikit nak makan!



3 comments:

  1. Nampak sedap... Pemandangan pun menarik juga...

    ReplyDelete
  2. Yes tonh. Pemandangan & suasana nyaman nampak nya.
    Terbaik...

    ReplyDelete
  3. *yong

    Maaf astik salah tekan huruf aje :-) hi hi

    ReplyDelete