23 June 2015

RISIKO MINUM AIR TEBU DI BULAN RAMADHAN


assalamualaikum




amboi laaa

tengok ayaq tebu rasa terlioq!!

awas..bahaya minum tau

eheh..bahaya untuk yong ja..korang minumlah sebab maybe tak bahaya untuk korang

tahun ni ramadhan yg ke 3 yong stop minum air tebu
sebelum ni memang air tebu la yang yong cari untuk berbuka puasa
tak pun teh bunga

tapi
semenjak jadi mak ni
memang stop
takut

alkisahnya
1st ramadhan 2013
beli air tebu untuk berbuka
bila time berbuka puasa,minum la dengan happy-nya

dok tak dok
tak sampai pun setengah jam
yong sakit belakang
rasa lenguh-lenguh
terus takleh nak berdiri betul
nak kena membongkok
last-last berbaring ja la

bagitau mak
mak cakap maybe badan tak tahan dengan air tebu
orang tua-tua kata bisa

erm
sejauh mana kebenarannya
wallahu a`lam

as for me memang yong elakkan minum
sebab dah tau,buat apa nak gagah minum,ye dak?

and satu lagi yang yong perasan akan jadi benda yang sama ialah bila yong makan sayur kailan
erm..2 benda ni ja la yang yong elakkan
tak mau ambil risiko
sakit!

2 comments:

  1. yups memng bisa... sbb air tebu nih tajam... hehehe selamat berpuasa yong..

    ReplyDelete
  2. memang kalau time preggy mak x bg minum air tebu..tajam

    ReplyDelete