18 May 2015

PERSIAPAN PERKAHWINAN : BUAT SENDIRI ATAU TEMPAH?


Assalamualaikum

alhamdulillah,masih bernyawa hingga ke saat ini
dalam nikmat ISLAM & IMAN

berbaki lebih kurang seminggu untuk majlis perkahwinan yong
persiapan on the way,tirai pun dah pasang siap-siap
sebab malas nak cara dah dalam masa nak kenduri nanti
goodies bag tak setup lagi oit

Entry hari ni pasal persiapan perkahwinan

korang prefer semua buat sendiri
or pergi ke kedai tempah ?

tak kira la..dari segi pelamin ke,pakaian ke..


actually,untuk kenduri kali ni,
memang lebih kurang 90% yong guna yang dah sedia ada
sebabnya time 1st kenduri tu memang semuanya buat sendiri

bukanlah kata kenduri kedua ni
nama pun kenduri kali kedua
so,buat cikai2 udahleeee

time 1st dulu pun kami buat sekadarnya
alah membeli,menang memakai

yong & family prefer buat mana yang boleh dibuat
macam kain tirai tu,mak jahit and yong pon boleh tolong-tolong apa yg patut
even kain pelapik meja & kerusi pun kami jahit tau!

baju yong tempah dekat sepupu
mekap sendiri
cadar & hiasan bilik pun sendirian berhad

bila kata buat sendiri semuanya
ada orang berpendapat
KEDEKUT la korang ni
TAK UP TO DATE LA
TAK MERIAH LA TAK MAKE UP KAT KEDAI

yes
yong memang tak merasa make up di kedai
ada ja mulut-mulut orang yg cakap 
DUIT TAK DE KE NAK TEMPAH2 PELAMIN BAGAI 

tak pe lah
tu pendapat masing-masing
yong just nak share pengalaman sendiri sahaja

yong percaya anda pun ada pengalaman sendiri yg lebih menarik

semuanya berbalik kepada kita sendiri
dan keluarga kita
beserta kemampuan diri

buatlah apa sahaja yg membahagiakan diri sendiri

tak semestinya kena ikut apa saja yg orang lain buat kann
dan bukan bermakna yong yg terbaik dalam membuat keputusan

eh?





throwback apa yg weolls buat sendiri




0 comments:

Post a Comment