12 May 2015

PENTINGKAH HANTARAN??


Assalamualaikum

selamat hari selasa ^^

Hope anda semua sihat sejahtera di samping keluarga tercinta
yong pun alhamdulillah,sihat seadanya

hari ni entry mengenai HANTARAN


gambar hiasan dari pakcik google

sejauh mana pentingnya hantaran untuk korang ?

well,bagi yong hantaran ni memang la best
boleh dapat kasut baru,set perfume baru..beg tangan dan lain-lain
pastu pulak hias cantik-cantik
memang indah dipandang mata la kan
aumm

ekeke..
actually yong sikit pon tak heran kalau kawin tak buat hantaran
sana sini orang heboh perkahwinan fahrin tak da hantaran
dah macam berdosa pulakk kalau takda hantaran
erk?


perkahwinan yong dulu pun takda hantaran
yg ada cuma time bertunang

tu pon semua makanan
ada la 7 bekas,asalnya 5 ja
jadi 7 sebab kawan-kawan and sedara mara yg topup

and
for my 2nd wedding
memang malas nak cara dah bab hantaran ni
buat yg wajib saja

yong tak kata yong bagus tau sebab xbuat hantaran
korang nak buat sampai 40 bekas pun,buatlah
ikutlah kemampuan masing-masing
tak payah nak kondem orang buat ke tak


sekian


6 comments:

  1. betul tu.,
    klu mmpu buat la.,
    klu tkut jadi fitnah buat la.,
    xnk membazir xyah buat.,
    teserah pd masing., :D
    tp klu diangkat sekali dlm akad nikah wajib la kene sedia kan., huhu

    ReplyDelete
  2. masa saya kawen dulu ,lelaki bagi hantaran masa bertunang je..saya pulak bagi masa akad nikah..memang jimat sungguh majlis saya..heheh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. selagi boleh jimat,kita jimat..bukan nak kedekut :D

      Delete
  3. saya punya hantaran,,takde pon branded2..yang penting je..
    branded2 sampai berhabis duit buat apa kan..

    ReplyDelete
  4. Buat sbg adat dan sebagai buah tangan... Takde lah melampau2 kn.. Tak kan dtg bertandang dgn tgn kosong pula..

    ReplyDelete