07 March 2015

WOMEN`S DAY ON GOOGLE TODAY


assalamualaikum

amboi

lamanya tak bersiaran
heh,ala-ala progrem tv pulop

ha,kalau korang still tak tahu
hari ini adalah HARI WANITA SEDUNIA

trang tang-tang dalam google hari ni kan
hari ni google pamerkan doodle mengenai 
kejayaan wanita seluruh dunia



yep,wanita sekarang bukan macam dulu
hanya di ceruk dapur
namun,walau penuh ilmu di dada,still wanita 
adalah penyeri dalam rumahtangga
kalau tak reti memasak..koman jugak kannn

dulu orang kata
belajar lah tinggi mana pun
di ceruk dapur jugak tempatnya

jom kita ubah sikit ayat tu
yes..di ceruk dapur
tapi pendidikan tu membezakan 
besar mana dapur wanita itu nanti

cewahh

tok guru yong pun pernah kata
tak salah wanita belajar tinggi-tinggi
even dia tak mau kerja,dok rumah jadi suri rumah
dia akan besarkan zuriat dia mengikut tahap ilmu yang dia ada
dulu mak kita sekadar ilmu sekolah menengah
la ni kita up sikit dengan ilmu di universiti
dan begitulah sebaiknya
didiklah zuriat dengan sebaiknya
insya allah

yong ucapkan selamat hari wanita sedunia kepada 
semua pengunjung blog yong yang bergelar WANITA



0 comments:

Post a Comment