09 March 2015

LANGKAWI VACAY #4 : ANGIN KUAT DI PUNCAK GUNUNG MAT CHINCHANG


Assalamualaikum

hari ni nak sambung bab percutian family di LANGKAWI

lepas ja masuk barang kat hotel,rehat-rehat solat jap
terus adik ajak naik cable car
even letih,setuju jugak sebab esok boleh buat aktiviti lain pula

makanya..
kami sekeluarga pun terus ke tempat cable car
niat di hati nak naik la jambatan kat atas tu
dulu time muda remaja pernah dah naik cable car 
tapi tak naik pun jambatan gantung tu..
sekarang ni rasa macam menyesl pulak dulu tak naik..
dok bajet boleh naik la kali ni..malangnyaa
jambatan tu masih under construction
tak tau bila nak siap
dah 3 tahun woooo


muka-muka eksaited nak naik..mak cuak jugak

oh ya,kali ni ada satu kubah dibina area tempat beratur tu
maknanya sebelum naik kereta kable tu kita akan rehat jap dalam kubah tu
naik roller coaster..real kott rasa dia even dia adalah tayangan sahaja
ada la pening jugak rasa..heheh




tayangan ni dipancar ke atas kubah tu
nampak real macam bumbung dia terbuka
nampak langit



beratur nak naik cable car




siti zubaidah pun dah mula cuak
tokwan risau sebab dia dah mula takut
untuk pengetahuan
time kami naik tu area pukul 5 petang
angin kuat oit !!!

Memang merasa la kereta kabel tu bergoyang
angin masuk melalui tingkap atas tu..sejukkk dan seramm
haha







even dengan angin kuat
still yong la yang paling best
sebab buat sesi fotografi dengan adik








sebab kami naik pun dah petang
boleh la tengok matahari terbenam
tapi takda la kami stay sampai kelam





sekian ^^

baca lagi : 

LANGKAWI VACAY #5: ISLAND HOPPING - PULAU BERAS BASAH - PULAU SINGA BESAR - PULAU DAYANG BUNTING


No comments:

Post a Comment