05 February 2015

LANGKAWI VACAY #1 : SETELAH SEKIAN LAMA


Assalamualaikum

Hari ni yong nak berentry mengenai percutian family 
yang pertama untuk tahun 2015..cewah..
ada hajat nak buat banyak siri tau

actually,percutian ni sepatutnya tahun lepas 
tapi disebabkan kekangan kewangan dan masa,
maka alhamdulillah terlaksana sudah tahun ni..

nak bercuti,macam biasa la kena setup tarikh
book hotel,cari kereta sewa and segala mak neka pakej yang ada
sambil-sambil bercuti cuci mata
rehatkan minda

hari kejadian :
area pukul 5.30 pagi bertolak keluar dari rumah
terus drive ke kuala perlis
plan awal nak naik kat kuala kedah
tapi memikirkan masa perjalanan yg lebih lama dalam bot
we all decide naik di jeti kuala perlis

ramai
memang ramai giler umat kat jeti kuala perlis
ye la,cuti hujung minggu
plus cuti hari wilayah,thaipusam lagi
kami sampai jeti area pukul 10 pagi and kami dapat tiket bot pukul 12.15
ha...jenuh menunggu
alhamdulillah si kecik tu tak buat hal..

dah lama tak datang sini
macam-macam perubahan ada
ciwi sikit
and tak sempat pulop nak bergambar

ada la sikit-sikit snap time dok dalam feri


pengalaman naik feri dari kuala perlis ?
jangkamasa dalam sejam setengah ja
and tak da la rasa berombak sangat
depa kata kalau dari kuala kedah 2 jam lebih
siap berombak and boleh muntah-muntah

er..
yong pernah naik dari kuala kedah
time tu pi dengan kawan-kawan
tak da rasa apa
sebab masuk bot terus lena
nak tengok pemandangan luar memang tak nampak
sebab tingkap dia kelabu..
heheee

okei..nanti sambung lagi untuk bahagian kedua~

LANGKAWI VACAY #2 : deBARON WATERFRONT YANG...

3 comments: