13 December 2014

GOODIES BAG & JAJAN


assalamualaikum

alhamdulillah
masih bernyawa hingga ke saat ini
dalam nikmat ISLAM & IMAN

rasanya dah beberapa minggu yong tak menaip kat sini
busy sikit..cewah
(ayat cliche sangat !! )

entry hari ni pasal kenduri kendara
amcam,banyak tak korang dapat jemputan kenduri
or korang pon jadi pengantin?
Tahniah yong ucapkan~

well,bila kenduri for sure la sinonim dengan goodies bag
macam-macam jenis ada
and macam-macam isinya
hehe..

kalau zaman dolu-dolu rasanya sekadar bunga telur
zaman tu mula la bunga telur pun 
bermacam-macan jenis & warna
mengikut warna tema bagai
yang jenis camni dah masuk kategori RARE tau~


haha..

Zaman sekarang ni ?
penuh jajan dalam tu

korang tau ke apa tu JAJAN ?
ala..tu bahasa kampung..
jajan tu kira cekelat,keropok bagai tu la

dan kisahnya setiap kali dapat goodies bag ni
siti zubaidah la yang paling happy dapat bawak kesana sini beg tu
and bila dia mintak nak makan
ummi akan bagi alasan 
NI TAK LEH MAKAN,DISPLAY ONLY
UNTUK MAIN SAJA

and untuk hari ni di rumah kenduri
disediakan gula-gula untuk kanak-kanak
apa lagi,ummi mula la bagi alasan baekkk punya

NI TAKLEH MAKAN,BUAT KETUK-KETUK JA


dengan akurnya siti zubaidah pun angguk
ketuk-ketuk.. dia cakap
dan dia terus tung tang tung tang ketuk atas meja

heeee...lama-lama dia bosan 
terus dia tinggal benda alah tu~


No comments:

Post a Comment