28 October 2014

PANGKOR SWEET ESCAPE : PART 1 - PUTERI BAYU BEACH RESORT



Assalamualaikum

Alhamdulillah,maaih bernyawa hingga ke saat inu
Dalam nikmat ISLAM & IMAN

Ehem..baru datang feel nak menaip
Maklumlah,bercuti bagai nak rak

Hari ni nak story-mory tentang family vacation yong 
baru-baru ni di pulau pangkor

Kalau korang perasan,sebelum ni yong ada buat entry pasal berkursus di sana.makanya percutian ni disebabkab bayar hutang tak puas lepak di pangkor time kursus tu
Ye la,kursus is kursus.Of kos la tak sempat nak jalan merata
Kali ni bawak family rehat-rehat kat sini

Perjalanan dari rumah selepas subuh
Adik pula dari Bangi,kami jumpa di jeti Lumut
Yang paling eksaited mestilah si kecik tu

Sampai ja kat jeti lumut,terus dia cakap
" mi...tengok lottt "
( tengok laut )

Memang dia sangat sukakan laut!




Kali ni kami stay di Puteri Bayu Beach Resort
Bab- bab booking hotel,yong serahkan pada adik
Dia yang handle..konon nak stay kat Purnama Beach Resort yg yong stay time kursus tu,tapi dah penuh..layan je lauteri Bayu ni.Janji ada tempat tidur..haha

Nak bercuti punya pasal ~



Hotel dia dalam 5km dari jeti Pangkor
Dekat ja..tapi kalau jalan letih jugak.Hihii
Overall hotel ok,tepi pantai gittew..
Kira kalau nak lepak tepi pantai 
tak payah nak jalan jauh2

Ada 2 jenis penginapan disediakan
Yang jenis botingkek-tingkek ala-ala umah flat tu 
and yang jenis sbuah-sebuah ala-ala chalet

Kami ambil yg botingkek-tingkek tu ha
1 malam rm 250..bolehlaaa skali skala
Tingkat 2 ja,depan bilik mengadap pool
Turun tangga boleh terus masuk pool

Memang seronok siti zubaidah
Asal turun tangga terus nak ke pool
Dia cakap : mi..nak mandi kolamm
Padahal nak pergi breakfast!
Tak ka satu kerja pulak nak pujuk pergi makan
Nasib la dia tak guling-guling kat situ~

Kalau guling,silap2 ummi jadi monster plak!




Okei..nanti kita sambung lagi yee...


4 comments: