21 September 2014

CABARAN 30 HARI | HARI #22 : DESTINASI PERCUTIAN IMPIAN


ASSALAMUALAIKUM

cabaran seterusnya memerlukan anda bertabah untuk membaca angan-angan saya
dan saya juga perlu bertabah untuk berangan
dan pastinya BERUSAHA untuk MEREALISASIKAN IMPIAN :
DESTINASI PERCUTIAN IMPIAN

**********

destinasi percutian impian ialah MALDIVES !
( alang-alang nak berangan kan... )



sedikit info mengenai Maldives :

Maldives mempunyai 1190 pulau . Cuma 200 pulau sahaja mempunyai penduduk. Lebih 80 pulau dijadikan resort pelancongan. Pulau-pulau kecil ni terbina di atas terumbu-terumbu karang yang membentuk kepulauan terumbu karang (atoll). 
Ada 26 atolls di seluruh Maldives. Pulau terpenting ialah Male (ibu negara). 
Male mempunyai 3 pulau utama yang berdekatan iaitu Male (Bandar), Hulhule (Pulau Airport) dan Hulhumale (artificial island sebelah airport island).

yong ada baca sebuah blog mengenai percutian bulan madu 
sempena 10th annyversary
memang superb la 

actually,tak banyak blog yang menulis review ke Maldives
ye la kan,tak semua orang mampu
dan alhamdulillah,diorang nak berkongsi pengalaman diorang kesana
korang boleh terjah sini untuk baca pengalaman diorang

* notakaki : nak bercuti,kemana-mana pun modal kena tebal
sendiri usaha , insya-allah berjaya !


semoga allah perluaskan rezeki yong sekeluarga agar dapat sampai kesana~


****

sekian!



2 comments:

  1. Wah bestnyer, tapi eyja kat malaysia pon x habis pergi lagi.. hehehhe

    ReplyDelete
  2. jemput singgah sis
    http://mawarbiruairlaut-bicarakudanmu.blogspot.com/2014/09/apa-ko-bondo-eh-liebster-award.html

    ReplyDelete