18 September 2014

CABARAN 30 HARI | HARI #18 : SIRI TV KEGEMARAN


assalamualaikum

baru berkesempatan nak update entry hari ke 18
even hari ni dah masuk hari yang ke 19
( antry back-dated okey~ )

okey,cabaran hari 18 ialah
SIRI TV KEGEMARAN

***********


hai..boleh tahan jugak task hari ni
ye la,jenuh jugak nak menjawab sebab yong jarang tengok tv
serius ?

hehe..yong ni tengok tv gitu-gitu ja
kalau rasa nak tengok rindu awak 200%,tengok
kalau rasa nak tengok CSI,layan

tapi antara banyak-banyak tu
yong suka KHAWATER




khawater ni dalam bahasa arab tau.
jangan risau,kalau tengok kat tv al-hijrah ada translate.
tak pun,korang search ja dalam youtube~

menarik sangat sebab rancangan ni mengetengahkan isu-isu semasa
sekarang ni kalau tak silap dah musim ke 10
bukan calang-calang rancangan kalau boleh bertahan sampai 10 musim!

kagum , sebab dapat banyak maklumat
diorang pun ada datang ke malaysia,jepun 
melihat teknologi dan apa yang boleh di aplikasi dalam hidup seharian

psstt .. pengacara dia sempoi!


**********

sekian !




4 comments:

  1. Jarang tgk channel al-hijrah ni. Duk berebut channel kartun dgn ank2.

    ReplyDelete
  2. hihik, xpernah cuba nak tengok lagi.. kuikui

    ReplyDelete
  3. @mama 3farhanah & @mama myja , tryla tgk..best ^^

    ReplyDelete
  4. suka rancangan ni jugak! first time tengok masa bulan puasa lepas. memang banyak membantu mengembangkan idea dan ilmu bila buat perbandingan dengan negara2 lain yang lebih maju dan membangun. a very good television show!

    ReplyDelete