17 September 2014

CABARAN 30 HARI | HARI #16 : SIAPA,BAGAIMANA SAYA 10 TAHUN LAGI


assalamualaikum

kembali menaip untuk marathon cabaran 30 hari
sebab dah tertinggal 3 cabaran..ngeeee

entry ni untuk cabaran hari #16 
SIAPA,BAGAIMANA SAYA 10 TAHUN LAGI



**************

10 tahun lagi..semestinya time tu umur yong dah 38 tahun
mak aii.. 3 series tu..kiki
( i- allah jika dipanjangkan umur )

nak bercerita bab 10 tahun ke depan,
mesti orang kata angan-angan
entah jadi entah tidak
tapi,tak salah pun
sebab tu salah satu pemangkin semangat untuk kita
ye dak ?



1st of all yong still sebagai GURU
cuma tak pasti masih di sekolah yang sama atau bertukar
sebab buat masa ni tak ada sebarang keperluan untuk bertukar
lagipun baru ja masuk tahun ke 4 berkhidmad
muda trang tang tang lagi sebagai ce-e-gu
masih banyak yang perlu yong pelajari

dan insya Allah
10 tahun dari sekarang yong dah pun bergelar 
Guru Cemerlang dalam bidang yong
dan mungkin juga ada Master & phD

dan dalam masa 10 tahun akan datang
yong adalah seorang usahawan internet yang berjaya
bergelar Master Coordinator dalam biz Shaklee yong
dapat membantu insan lain meningkatkan taraf hidup dengan lebih sihat ~
ye la,bila sebut bisnes ni orang dok bayang untung ribu riban ja
untung tu mesti la ada bila berniaga kan
tapi sebenarnya yong lebih puas hati bila customer bagi feed back 
sakit diorang dah berkurang bila amalkan pemakanan sihat




sekian ~



1 comment: