15 June 2014

PESTA BUIH TAMAN TASIK TAIPING


Assalamualaikum

Alhamdulillah,masih bernyawa hingga ke saat ini
dalam nikmat ISLAM & IMAN

Eheh..
Tajuk entry kali ni agak tak menahan
Pesta buih tuuu

Rilek..ni pesta buih lain
Bukan yang bukan-bukan dan tak senonoh tu

Alkisahnya petang tadi
Meronda dengan mak ayah and si kecik kesayangan 
di Taman Tasik Taiping..Biasalah petang-petang,hujung minggu..
nak pulak hari ni last cuti sekolah.Memang crowded habisss!

Dekat area rumah yong memang tak da la mainan kanak-kanak bagai ni,biasa la,rumah kampung..depan rumah ada sawah padi,belakang rumah ada pokok sawit..kalau nak meronda bawa anak naik moto je la petang-petang..tu pun sekali sekala

Lepas park kereta,maka bagi kecik tu panjat-panjat naik gelongsor..seronok tak kira la dia.Dah pandai sikit dah nak main itu ini kesana kesini..tak da takut-takut dah







Jom layan gambar-gambar sekitar aktiviti pesta buih







Haha... best wooo
Satu besen tu RM2 ja.. padan la ramai sangan dok kerumun kat pakcik tu..rupanya dok beratur nak bayar nak main buih ni haaa
Yes..sangat berbaloi untuk keriangan!

Actually,yang pi sana bawak anak kecik memang mak pak la yang enjoy tak hengat donia..kakakak
Termasuk la yong sekali
Hehehe

2 comments: