31 May 2014

BENCI PADA KPM !!!!!



alhamdulillah .. 
masih bernyawa hingga ke saat ini
dalam nikat ISLAM & IMAN

dah masuk bulan JUN hari niiiii
tajuk entry pon tak menahan !!

benci KPM ?
sapa KPM tu ??

tak lain tak bukan majikan kitorang la
Kementerian Pelajaran Malaysia
ewah .. ko gila ka yong nk benci majikan ?

tak de la .. tajuk entry ja gempak lebih
lama dah sebnarnya nak up entry ni 
tapi disebabkan connection tenenet-tenet kat rumah ni macam apa lagi, 
maka tertangguhla!

dalam minggu ni riuh rendah seantero jelata warga pendidik
sebab result pertukaran dah keluar
actually yong pon x pernah tengok rupa eg-TUKAR tu
sebab yong posting dkt2 rumah

maka , ramailah yg dapat bertukar & bergumbira sebab boleh balik dok dengan cinta hati masing-masing..yang suamin dapat balik dok dengan anak isteri,begitu juga dengan si isteri.
dalam dok seronok tu,ada pulak yang bujang dapat bertukar ke semenanjung , 
yang bersuami / beristeri terpisah ke sabah-sarawak
tu semua ragam dalam bidang pendidikan

cuma terasa nak up entry bila ada sesetengah pihak yg dah dapat dekat,
satu negeri cuma berlainan daerah masih tak bersyukur..
still nak tukar lagi bagi dekat rumah!
mula la status facebOok yong macam puaka! 
geram weiii !!!

bila yong membebel
orang akan cakap : hang dapat dekat rumah,bising apa ??
dekat pon 40 minit jugak woi nak drive,kalau lewat still merah jugak rekod yong!

Jauh ka,dekat ka,kita kena ingat
semua tu rahsia allah,mungkin sekarang kita tak mengerti
tapi,hakikatnya,allah rancang segala yang terbaik buat kita

teringat yong dengan seorang sahabat dari kedah
1st masuk maktab dapat sarawak
time tu anak dia lahir tak cukup bulan
still dalam incubator
buat rayuan untuk balik semenanjung tak kisahla negeri mana 
sekalipun johor,kelantan , terengganu
still tak dilayan oleh kementerian
depa bagi dia dok KUCHING 
atas alasan senang nak naik flight balik semenanjung

dalam setahun tu berulang alik naik flight macam naik bas
kewangan korang paham2 la sendiri sebab time tu masih makan elaun,rm 1,800
still tak merungut .. even dalam hati dia menangis sangat-sangat!


hurm ...




No comments:

Post a Comment