03 August 2011

:: angin kencang di bazar Kamunting ::

.. salam alaik ..

alhamdulillah,masih bnyawa hingga ke saat ini dalam nikmat ISLAM & IMAN..
syukur padamu ya ALLAH.

hari ni kari ke 4 kita berpuasa..amacam?ok lagi ka posa kita ??
hihi..nak story mory sket ttg ramadhan ke3 ( semalam )

alkisah bermula bila lepas balik skolah,yong join mak ayah ke kamunting..cuci mata jap dekat PERODUA..jeng jeng.. ( beli kereta baru ke....? eheh )
spanjang jalan dari umah ke sana,yong tidow ja..letih puasa la konon..hihik..xla,smalam klas penuh,letih bcakap dgn anak2 murid..time2 puasa ni,krenah anak2 murid mcm time bulan x posa..keh keh..tambah2 budak drjah 1..energy diorang mak ai..superb! mana taknya,ada jgk y x puasa..apa lagi,riuh x ingat la..

okei..berbalik pada pjalanan ke kamunting tuh..
elok sampai kat kamunting,hujan lebat yang amat ..
perlu di ingat kawasan bukit larut merupakan kawasan tadahan hujan y hebat di malaysia
( ye..sdikit fakta geografi kawan2 skalian ) apa lagi,parking keta baek punya depan pintu perodua..lencun gak la sikit..hahaha..
lepas ja cuci mata kat PERODUA tadi,kami bertiga ( me,mom & dad..hubby kija.. ) singgah la kat bazar kamunting..trengat AYAM PUSING a.k.a AYAM PANGGANG kat situ..pergh..mmg sedap x hengat la time yong beli dgn adik bulan posa thn lepas..maka pcarian AYAM PUSING bermula..seekor RM 17 woo...disebabkan kami 4 orang ja nk makan,beli la sebelah ja ayam tuh..then kami beli sata & otak-otak.
dalam dok asyik jalan2 usya juada berbuka puasa,nampak la ada 2 khemah yang runtuh..dsebabkan angin kuat time ujan tadi..cian tgk pakcik2 tuh tp bdasarkan dr pmandangan mata kasar yong,khemah tu xda kena bahan2 jualan..

erm..itu sahaja utk entry kali ni..
korang g bazar jgn blanja beli yang bukan2 taw..yong beli ayam pusing,sata & otak2 je taw..
ok..slamat berpuasa ^^

2 comments: