19 September 2011

:: terBUKA plak dah... ::

.. salam ..

alhamdulillah,syukur padamu ya Rabb
atas nikmat & kurniaan nyawa pada hari ini dalam ISLAM & IMAN

lama x menaip dalam blog ni,terasa nak membebel plak dah.
mana x nya..dok usya gossip negara banyak benor la yang menerbitkan rasa x best..haish..
bab tudung & fesyen la nih..
maklum la..skarang nih tengah panas story mory pasal si ALIA @ fida ibrahim nih..
bertudung comel2 tetiba nmpak tutt..alahai..mcm2 komen dok ada dalam beautifulnara..korang baca la sniri..


ada plak kata : mamat silap upload...ops..x sngaja..alalala...ciannye la ..
hurm... sendiri usya + fikir la..thats why wardina pnah cakap
RETIS MESIA XLEH WAT ROLE MODEL

meh layan picX retis mesia..
sesungguhnya hidayah itu milik Pencipta kita..marilah kita menjaga hidayah yang telah kita dapat dengan sebaiknya.. & doakan moga y lain turut diberi hidayah~








lastly...DIANA AMIR berhijrah..alhmdulillah..thumbs up!


11 August 2011

:: abaya dah sampai..yea yeah.. ^^ ::


.. salam alaik ..

alhmdulillah,msih bnyawa hingga ke saat ini dalam nikmat ISLAM & IMAN..
amacam puasa hari yang ke 12 nih ?? hope ok sokmo la..



okei..hari nih yong nak kongsi story shopping online lagi..
ingat lagi entry yong tentang SHOPPING ONLINE ??

itu hari yong shopping online kat PLUS SIZED FASHION EXCHANGE,
kali nih yong shopping kat butik
COMEL LOTE plak @ maratus solehah muslim house pulak..

memang rambang mata la usya apa yang ada dalam blog comel lote tu..
and yong decide beli 1 abaya for RM 120..lepas ja pilih apa yang yong bkenan,trus kontek owner blog & pesan apa yang yong nak..bank in duit,selang sehari alhmdulillah,hari ni dah sampai abaya tu..padan woo cuma labuh sikit ( al-maklumla..yong rendah..eheh! )

jeng jeng..ni la jubah yang yong beli..
lalalala...


apa tunggu lagi??
meh kita mlawat blog comel lote skarang !!!!!!

:: saya anggun berbaju kurung ^^ oyeah.. ::





.. salam u`ollz ..

alhmdulillah,masih bernyawa hingga ke saat ini dalam nikmat ISLAM & IMAN..
syukur padaMu ya ALLAH

okei..lama bebenor x join contest..for this ramadhan,yong nak join Contest
BAJU MELAYU BAJU KURUNG. Utk mklumat lanjut boleh KLIK SINI




jeng jeng..inilah gambarnye..
time nih wat sambutan raya kat UKM - last year punya raya..
anjuran student siswazah fakulti pengajian islam 2009-2010



okei..sekian ^^



03 August 2011

:: angin kencang di bazar Kamunting ::

.. salam alaik ..

alhamdulillah,masih bnyawa hingga ke saat ini dalam nikmat ISLAM & IMAN..
syukur padamu ya ALLAH.

hari ni kari ke 4 kita berpuasa..amacam?ok lagi ka posa kita ??
hihi..nak story mory sket ttg ramadhan ke3 ( semalam )

alkisah bermula bila lepas balik skolah,yong join mak ayah ke kamunting..cuci mata jap dekat PERODUA..jeng jeng.. ( beli kereta baru ke....? eheh )
spanjang jalan dari umah ke sana,yong tidow ja..letih puasa la konon..hihik..xla,smalam klas penuh,letih bcakap dgn anak2 murid..time2 puasa ni,krenah anak2 murid mcm time bulan x posa..keh keh..tambah2 budak drjah 1..energy diorang mak ai..superb! mana taknya,ada jgk y x puasa..apa lagi,riuh x ingat la..

okei..berbalik pada pjalanan ke kamunting tuh..
elok sampai kat kamunting,hujan lebat yang amat ..
perlu di ingat kawasan bukit larut merupakan kawasan tadahan hujan y hebat di malaysia
( ye..sdikit fakta geografi kawan2 skalian ) apa lagi,parking keta baek punya depan pintu perodua..lencun gak la sikit..hahaha..
lepas ja cuci mata kat PERODUA tadi,kami bertiga ( me,mom & dad..hubby kija.. ) singgah la kat bazar kamunting..trengat AYAM PUSING a.k.a AYAM PANGGANG kat situ..pergh..mmg sedap x hengat la time yong beli dgn adik bulan posa thn lepas..maka pcarian AYAM PUSING bermula..seekor RM 17 woo...disebabkan kami 4 orang ja nk makan,beli la sebelah ja ayam tuh..then kami beli sata & otak-otak.
dalam dok asyik jalan2 usya juada berbuka puasa,nampak la ada 2 khemah yang runtuh..dsebabkan angin kuat time ujan tadi..cian tgk pakcik2 tuh tp bdasarkan dr pmandangan mata kasar yong,khemah tu xda kena bahan2 jualan..

erm..itu sahaja utk entry kali ni..
korang g bazar jgn blanja beli yang bukan2 taw..yong beli ayam pusing,sata & otak2 je taw..
ok..slamat berpuasa ^^

01 August 2011

:: ramadhan 2011 ::



.. salam ramadhan..

ahlan wa sahlan ya ramadhan..
syukur padamu ya Allah krn msih bpeluang utk btemu dgn Ramadhan tahun ini..
dan pastinya tahun ini nikmat yang diberi telah berganda..
ramadhan disambut bersama suami tercinta.

lama benor x menaip dalam blog..
tuntutan kerja & masa y tak mngizinkan mbuatkan yong jarang menaip..hihi..

amacam ramadhan korang plak??
rasanya masih blum tlambat utk yong wish SELAMAT BERPUASA...baru 2 ramadhan kan ??
hope smuanya dalam rahmat allah sentiasa~

amin...

20 June 2011

:: setelah lama menyepi... ::


... salam alaik ...

erm..lama bebenor la x menaip..dah nail tepu idea eden..
tapi eden gagahkan juo utk mnaip di pagi hari ni..hohoho..

sibuk p sibuk mai..alhmdulillah segalanya udah selesai..
apa y selesai ??
kenduri yong la...
28 / 5 / 2011 tarikh bsejarah buat yong & suami..
majlis perkahwinan kami berjalan dengan lancar,alhmdulillah syukur..
mcm biasa la,kenduri seblah perempuan dulu..

meh kita usya gambar2..xmo ckp byk dah..layan......



peace..time dok susun goodie bag :P



kemeriahan makcik2


masak nasik guna apollo..mmg mengancam la pakcik2 nih~


pngantin mekap sendiri weh...sempoi x ??

sesi touch up mahkota oleh my bestpren


ahakz..sempat lagi dgn luvly bro taufiq helios


sekian... ^^





01 June 2011

:: Mid-Year Giveaway by Nisa Menaip ::


salam bloggers & viewers...
kali nih mood nk join giveaway lagik..
MID-YEAR giveaway by nisa menaip

menarik amat la hadiah2nya..nak tau hadiah ape...
klik sini

and..ni la sponsor2 utk giveawayy nih..



maka...yong tag semua bloggers & viewers y bkunjung ke sini..daaaaa

:: SUNSHINE SMILE CONTEST !! ::

.. salam ..
ai..lama x hapdet..terasa nk join kontess plak doh..
kali nih nama kontess ialah SUNSHINE SMILE CONTEST


SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

1. Sila follow kedua-dua penaja di link berikut:

http://mynameismyname-ashraf.blogspot.com/

http://aarrghitsme.blogspot.com/

2. Copy dan post entry ini di blog anda dan attach gambar (SATU GAMBAR SAHAJA. GAMBAR ANDA YANG SEDANG SENYUM) yang ingin dipertandingkan.

3. Senyuman mesti CERIA!! Ikhlas atau tak ikhlas belakang cerite..

4. Sediakan ENTRY khas contest ni dan link kan kepada saya di comment box entry ni:

http://mynameismyname-ashraf.blogspot.com/2011/05/sunshine-smile-contest-starts-now.html

5. AJAK minimum 3 orang rakan anda untuk join contest ni dan tag entry khas mereka di bawah gambar anda (kalau rakan follower sikit, boleh dikecualikan)

6. Untuk keselamatan jika blogger.com buat hal, sila link kan entry khas contest anda di:

http://www.facebook.com/pages/Sunshine-Smile-Contest/211819135518018?sk=wall

MUDAH KAN? HARAP TEPATI SYARAT DAN NANTIKAN PELUANG UNTUK MENANG =)

Contest bermula pada 22 Mei 2011 dan tamat pada 1 Julai 2011. Keputusan akan diumumkan pada bulan July 2011

maka gambar yang yong pertaruhkan ialah........


snyuman ceria coz time nih jenjalan dgn family makan angin... ^^

ok...yong nak tag SEMUA mbe2 blogger yang singgah blog yong nih

22 May 2011

:: saat aku menjadi milikmu ::



.. salam to all bloggers & readers..

alhmdulillah,msih bnyawa hingga ke saat ini dlm nikmat ISLAM dan IMAN
lama betoi x menaip...
al maklum la..byk bebenor aktiviti yang dibuat..
tambah plak skarang ni dah tukaq status..aheh..

20/5/2011
tarikh bsejarah buat yong krn pd tarikh itu yong sah menjadi isteri kepada Zokri bin Zainal..
syukur segalanya berjalan dengan lancar..maka bermula peralihan status & tanggungjawab selepas ini mulai detik itu..


ya allah..kau permudahkanlah kami dalam melayari bahtera rumahtangga...

15 May 2011

08 May 2011

:: baby PINK & jambu utk VICTORIA BECKHAM ::




hallu..............
assalamualaikum...lama betoi x menaip dlm blog nih..haih...busy busy..
dlm ke-busy-an ku hari ni,smpat gak usya kosmo online..
alkisah si victoria beckham eksaited nak dpt baby pink.
.eheh...lawak dowh..
dia bakal dapat anak pompuan,so mula la mencari itu ini y kaler pink...

" Isteri kepada David Beckham itu dilaporkan telah membelanjakan sekitar RM44,500 untuk membeli kelengkapan bayi tersebut.
Tidak hanya itu, pasangan ini juga telah mempersiapkan sebuah kamar bayi yang mewah di vila mereka di Perancis.

Malah menurut M&C, pasangan selebriti itu merancang untuk membina sebuah kediaman untuk mereka seisi keluarga apabila bayi tersebut selamat dilahirkan kelak. Ia akan menjadi rumah idaman buat mereka sekeluarga.

Khabarnya, untuk membina rumah impian tersebut, Victoria dan Beckham mengeluarkan ratusan juta ringgit untuk merealisasikan impian mereka itu."


aish..wondering...pompuan & pink mmg x dapat dipisahkan ke erk...??

isk isk......
camni kot rupa nya bila dah dipenuhi brg2 pink...aiyo.......

25 April 2011

~ contest : K.A.M.I. F.O.T.O.G.E.N.I.K



salam...
hola..ini hari mood nak join contest dr MR VAMPIRE yang bertajuk KAMI FOTOGENIK
contest ini akan bermula sekarang iaitu 22 Mac 2011 dan berakhir pada 1 Mei 2011.

maka,foto-foto yang dipertaruhkan ialah...
jeng jeng jeng...

~gambar pertama ialah gambar solo


~gambar kedua ialah gambar duo


~gambar ketiga ialah gambar secara beramai2


slogan : kami rasa kami patut menang contest ini kerana . . . . . . . . . .
we ollz rase we all mmg fotogenik..camwhore..hihi..
bgambar mberikan kepuasan utk stiap individu..depends la pd individu..as for me i enjoy being snap & snapping pix~

okei..done ^^
maka dengan ini yong nak tag SEMUA blogger2 yang bkunjung ke sini..mari kita meriahkan suasana dlm kOntess MR VAMPIRE...hoho

24 April 2011

:: say no to NASI LEMAK ?? ::



.. salam alaik ..

alhmdulillah,msh bnyawa hingga ke saat ini dalam nikmat ISLAM & IMAN

amacam ??
cantik x usya gmbar si nasi lemak nih ??

hihi..sedap kan bila dpt mkn ns lemak..nak nak plak pagi2 hari..panas-panas.
.sambal plak menggiurkan..hahah..terliur!!

tapi utk pengetahuan u`olls..nasi lemak nih dah mula menjadi sebutan kerana berjaya MENG-OBES-kan kanak2 di malaysia..hurm...
banyak benor pendapat kan tntang isu nih skarang..dlm KOSMO..

KUALA LUMPUR - Sikap ibu bapa yang memandang remeh amalan pemakanan sihat seperti membiarkan anak-anak kerap menikmati sajian makanan segera yang banyak kalori didakwa punca utama masalah obesiti pelajar di negara ini.

Pakar Perunding Makanan Persatuan Pakar Diet Makanan Malaysia, Indra Balaratnam berkata, amalan pemakanan yang sihat bermula daripada sesi sarapan di rumah tetapi hakikatnya ia jarang diberi perhatian.

"Disebabkan sibuk dengan kerja, ibu bapa terlepas pandang aspek pemakanan sihat dan menyebabkan anak-anak terdorong menikmati makanan segera dan tidak berkhasiat yang mempunyai tahap kolesterol dan kalori tinggi," katanya ketika dihubungi semalam.

Beliau berkata demikian mengulas laporan muka depan Kosmo! Ahad semalam mengenai punca utama obesiti di kalangan murid bukan semata-mata kerana nasi lemak.

Indra mengingatkan bahawa sikap ibu bapa tidak memandang berat amalan pemakanan yang sihat itu akan memberi kesan buruk kepada proses pembesaran anak-anak mereka kelak.

"Lebih memburukkan, ibu bapa sendiri tidak mengamalkan tabiat pemakanan seimbang di rumah dan ini mempengaruhi anak-anak mereka," katanya.

Beliau berkata, ibu bapa sepatutnya prihatin mengenai pemakanan kanak-kanak sama seperti mereka mengambil berat terhadap pencapaian akademik.


penjualan nasi lemak di kantin2 skolah pun dah mula dikurangkan...ada gak y dihentikan..
erm..jgn mkn mknan y x sihat ye...mari kita jg ksihatan ^^

11 April 2011

Minggu Orientasi UBM | Mari Berkenalan.



salam alaik..
lama x menaip..teruja plak dok usya ada UBM nih...maka dengan rasminya yong join UBM


  1. letakkan banner UBM dalam entry anda. -
    done...
  2. nama anda dan nama blog anda.
    done

    sejak bila mula berblog.
    if i`m not mistaken area awal 2010 jgk la yong on akaun blogspot..tapi time tu xreti sangat jadi terbengkalai je..time tuh dok ikut adik taufiqhelios ^^
    pastu area bln 6 mula bgiat aktif mnulis entry2..boleh kata time tuh rajin la dok update..hoho

    apa pandangan anda mengenai dunia blog darsawarsa kini.
    blogging skrng dh jd trend..kdg2 x smpat nk ikut..tp best la sbb ada mcm2 prangai dok ada utk dilihat..yang berusia mcm yong,dunia dia lain..yang muda mudi lain plak dunianya tapi over-all smua mluahkan apa y tbuku dihati dgn cara masing2..hihi..no hard feeling ok..bijak2 la mngurus perasaan kita ^^

    pandangan anda mengenai IPTM (institut pengajian tinggi maya) pertama ini.
    hoho..cambest je kan...keep up d good work ^^

Tarikh Tutup bagi penyertaan ini : 13 April 2011 (rabu)

06 April 2011

:: online shopping ::




salam alaik

hye kwn2 smua..hope sht2 blaka..
as for me sihat as usual..msh bnyawa dlm nkmat IMAN & ISLAM

hari nih yong nak wat entry ttg SHOPPING online..
korang penah ke shopping online nih?
rasanya ramai y penah dah sbb skarang ni zaman dah canggih..membeli pun guna ujung jari je...klik klik..done...yong pun tamao ktinggalan ..

klu korang prasan kat tepi belah kanan blog yong ada list utk blogshoppe..
majoriti utk plus size..ye la..org mcm yong ni special skit..hihi

maka,yong join gak shopping online kat PLUS SIZE FASHION EXCHANGE
meh kita tgk apa yang ada..time tu dia wat clearance stock sale..2 item yong beli dpt RM 60 ja...dah pun sampai..well..sgt2 bpuas ati..
layanan dari owner blog pun ok..
juz emel n dia akan layan korang..jom ramai2 usya apa yang ada ^^

ni antara yang ada..nice kan ???

04 April 2011

:: alahai anak murid ustazah.. ::

.. salam alaik ..

alhmdulillah,msih bnyawa hingga ke saat ini dlm nikmat ISLAM & IMAN..
syukur padamu ya ALLAH

hari ni dah lebih kurang 8 minggu yong mengajaq kat skolah ni..
best sgt2 la sbb dekat dgn umah...6.30 pagi dah kuaq dari umah..bawa keta ayah ke skolah..

pagi2 hari...dikejutkan dengan bunyi budak mnangis dlm kelas tahun 1..
punya la kuat dia meraung..bdak pompuan..
puas yong tanya..x faham apa yang dikata dalam teresak-esak..
dekat 15 mnit jgk la pjuk sruh diam & bgtau apa masalah dia...napa dia nangis..
rupa-rupanya...

TAK BOLEH NAK BUKA BAJU je..
pakai baju 2 lapis,baju sukan kat dalam,bju krung kt luaq...
tgk kwn2 msuk klas pkai bj sukan siap..mau x meraung budak tu...

apa lagi..tolong bukakan baju dia la..hihi
alahai..anak murid ustazah...

28 March 2011

:: sindrom KEMURUNGAN FACEBOOK ::




.. salam alaik ..

alhmadulillah,masih bnyawa hingga ke saat ini dalam nikmat ISLAM & IMAN..
syukur pada mu Ya Allah..

lama bebenor tak menaip dalam blog ni..
maka hari ni nak memulakan rutin berblogging..hihi

tengok je icon kat atas nih sure korang tau icon apa kan..?
so dlm KOSMO hari ni ada la terbaca tentang sindrom kemurungan...
sapa y x baca paper lagi meh maca sini :

NEW YORK - Satu kajian yang dilakukan oleh Universiti Stony Brook di sini mendapati golongan remaja berasa lebih bimbang jika tidak menghabiskan masa di laman rangkaian sosial, Facebook berbanding melakukan kerja sekolah, lapor sebuah akhbar semalam.

Menurut para penyelidik dalam isu terbaru jurnal Pediatrics, keadaan itu digelar kemurungan Facebook.

Ia berpunca selepas remaja menghabiskan banyak masa di laman maya walaupun diberi kerja rumah oleh guru di sekolah.

Penyelidikan itu mendapati, Facebook tidak memaparkan realiti sebenar kerana orang ramai pada kebiasaan akan menghantar status atau gambar tentang diri dengan menunjukkan kehebatan diri masing-masing. Seorang remaja berusia 16 tahun, Abby Abolt bersetuju dengan keputusan hasil kajian tersebut.

"Jika kamu tidak memiliki ramai kawan dan kurang melakukan aktiviti dalam kehidupan seharian sebaliknya melihat status pengguna lain dikemas kini, saya dapat memahami kenapa mereka (pengguna Facebook) berasa sedih.

"Facebook umpama pertandingan popular tentang siapa yang mendapat permintaan kawan paling ramai," jelasnya kepada agensi berita Associated Press.

Kajian itu yang diketuai oleh Dr. Joanne Davila dari Universiti Stony Brook mendapati, penghantaran mesej, e-mel dan waktu yang banyak dihabiskan di Facebook boleh menyebabkan emosi remaja terganggu. - Agensi


hurm..macam2 hal la facebook ni kan..

zaman yong mula2 kenai facebook nih mmg pun,aprove ikut suka ja..maklumla,nak bagi ramai membe tapi time tuh kekanak riang lagi..so skarang no more aprove orang ikut sedap rasa..yang kenai ja ..y lain..sowi..x mo knai...bkn masa utk bkenalan dah time2 ni..hihi


15 March 2011

:: Contest Adik-Beradikku Yang Cute ::



.. salam alaik ..

hola..lama bebenor rasanya yong x join contest..
kalu nih nk join CONTEST ADIK-BERADIKKU YANG CUTE
oleh saudara FADHIRUL AHMAD

ha...ni la pic y dipertaruhkan..jeng jeng
gmbar yong & my only brother time raya..
adik cayang..meh kita join contest nih..
maka rasminya yong tag adik ye ^^



kpd kwn2 yang lain,jgn sesegan join contest ni..utk mklumat klik je nama tuan punya contest ^^

10 March 2011

:: pengalaman menjaga masa ::

salam alaik

alhmdulillah,syukur msh bnyawa hingga ke saat ini dalam nikmat ISLAM & IMAN

lama dah x mnulis dalam blog ni..sowi incik blog,yong agak cibuk..hihi
so..hari ni nak story pengalaman menjaga masa..

pernah korang menjaga masa ??
actually last week yong jadi PENJAGA MASA untuk pertandingan tadarus Quran.
for te 1st time ever la yong jadi penjaga masa..pengalaman berharga tu..ingat senang ka nak timing time kasi tepat,mana dengan nak usya bakat2 pelajar tu..mak ai..bcerita bagai nak rak,baca ayat quran siap bertarannum ^^
syukur...
ya allah,kau bantulah anak-anak didik kami agar sentiasa beramal dengan apa yang telah mereka pelajari..



eksyen skit ^^

09 March 2011

:: bila budak menyanyi... ::



.. salam alaik ..

alhmdulillah,masih bnyawa hingga ke saat ini dlm nikmat ISLAM & IMAN..

hari ni dah masuk minggu ke 3 yong mngajar di sekolah..syukur sbb yong dpt nikmat begelar pendidik ..hari ni dok tengok gelagat bebudak darjah 1 dalam kelas iqra'..macam2 kerenah dok ada...hihi..x larat nak gelak dbuatnya..huruf FA disebut SA..sesedap oren je bebudak tu padahal baru ja kawan2 sebut...
bila time nyanyi lagu alif ba ta..mak ai..semangat nya~

nak pulak time nak balik..time tu la berbaris,baca doa..bagai nak rak bebudak tu baca doa kuat-kuat..tambah plak dengar ustaz cakap : baca pelan ustaz x bagi balik..hihi..

teringat zaman kekanak riang dulu..camtu la jugak kita kan..hihi..
majoriti budak bawak beg tarik..zaman yong dulu anak2 org kaya je bw beg tarik,beg swan tu ha...tengok kwn2 pakai beg tuh teringin sgt nak ada tp x penah ada pun...

berbalik kpd bebudak drjah 1 tadi..yang lelaki majoriti beg ada katub BEN-10..
yang pompuan plak...ha,mesti la beg katun princess,kaler pink..hihi..

sronok la sgt...dh hbs bc doa,
ucap SYUKRAN YA USTAZ,SYUKRAN YA USTAZAH,,trus diorang salam cium tangan ^^


07 March 2011

:: busy..ke ?? ::


.. salam alaik ..

alhmdulillah..masih bnyawa hingga ke saat ini dlm nikmat ISLAM & IMAN

amboi..lama benor teman x megHapDet blog teman yek..
ejeje...sibuk la sangat sejak-sejak berkerjaya ni..hihi

alhamdulillah,dah masuk minggu ke 3 bgelar guru..syukur atas segala nikmatmu ya ilahi..
bantulah aku dalam pjuanganku ini..kau pmudahkanlah segalanya..

sepanjang 3 minggu nih banyak sangat pengalaman yang yong dapat..
ok la..nanti story lagi...ujung minggu ni balik maktab~

lalalala....



07 February 2011

aku, dia & vintage photo contest



.. halu..slmt ptg kwn2 smua ...

apa cer hari nih ??
ada sht ka??? as for me alhmdulillah,syukur msh lagi bnyawa hingga ke saat ini dln nikmat ISLAM & IMAN..ujan lebat membasahi bumi ipoh petang ni...tidow pun sodap tapi yong xtidow sebab nak join contest yang best nih...

contest edit mengedit gambaq..
sronok je bunyi kan..sbb yong suka gak dok try test edit2..
tp xda la pro...i`m a beginner okei..
so..ini gambar yang yong dh cuba+try+test..tadaaaaa...



ha...ni la hasilnya...camna ??
maka...dengan ini yong nak tag SEMUA kwn2 blogger y bkunjung ke blog yong nih..
meh kita meriahkan contest ni okei...
ihik...slamat menilai ye juri ^^

06 February 2011

:: orang buat fesbuk,dia pun kalut nak ada fesbuk..aduih!! ::

.. salam alaik ..

alhmdulillah,msh bnyawa hingga ke saat ini dlm nkmat ISLAM & IMAN
hrp2 kwn2 smua pon bgitula ye...

amcam cuti CNY baru2 ni?byk ke dapat angpow??
yong xdapat pon..dok mngepow adik ada la..hihik..



ampa kenai x gambaq apa tuh ??
( mode utara na malam nih.. )

ampa smua mesti ada fesbuk kan..kan kan ??
so..apa y menariknya fesbuk nih ?
ha...jwpan2 y ada mestilah :

1.DAPAT JUMPA KAWAN2 LAMA,
2.dpt keep in touch..
3.dapat bkenalan dgn aweks&balaks baru ( ni paling x leh blah )

adoi...apa pun jwpn ampa,ikut suka ampa la..janji bahagia..
yong plak malam nih dok usya friendlist yong...
xda la byk sgt tp rasa semak smacam ja..mula la nak unfriend segala bagai..kenai bukan x kenai tp tu la..berbalik pada reason y ada kat atas tadi...

sjauh mana kita still keep in touch dgn kwn2 bila pkt2 ada fesbuk nih?
actually,smuanya bermusim...bila pakat2 dok ngadap laptop,ada kt pjabat or kolej..ha,time tu la menjadi2 fesbuknya...bila cuti sem..huh,sepi..nak plak y invite knuri kawen..dh tlmpau moden pakai tag ja dlm fesbuk..last2 pkt xtau pon buat knuri..org x p pon ( padan muka )
erm..at least klu nk jmput,proper la sket..jgn dok bgntung harap pd tag fesbuk ja..gamak dah maleh nk kirim kad ( almklumlah stem skrg pon mahal ) sms pun ok what?? ( kdekut kredit la tuh,menci!! )

maka tanpa perasaan bsalah,yong dh UNFRIEND beberapa kwn2 y dok jd sleeping partner dlm friendlist yong...stakat knai gitu2 ja..xda link pon xda mslh rsnya..

^^
sekian

02 February 2011

:: line berod-ben dingdong ::


assalamualaikum
alhmdulillah..msh bnyawa hingga ke saat ini dlm nkmat ISLAM & IMAN..

ahai..lama nya x mnaip dlm blog ni..rs mcm kering idea plak wlupun sblom menaip td melimpah-limpah story yang yong trasa nk story kat kwn2..hihi
poyo je ayat..

erm..actually,mlm nih ( bkn mlm ni je tau..selalu ) line celcom broadband dingdong..slow..tp nak gak menaip..so tajuk entry nih xde la kena mengena langsung dengan incik BEN hihihi

so..utk entry mlm nih just nk story mory bout my life je..balik umah cuti raya cina..
next week masuk maktab balik ( MAKTAB ?? )
for those y xtaw nape yong msuk mktab..
yong dpt Kursus Perguruan Lepasan Ijaza JQAF kat maktab Ipoh..

so..2 mggu dok maktab
smggu dah berlalu,means ada sminggu lagi..skip sminggu chinese new year makna kata 3 minggu jgk la tempohnya..next week i-allah kitorang akan tau skolah mana y kitorang dtempatkan utk mnjalani KPLI nih slama staun stengah..
anak-anak muridku sekalian..ustazah datang ^^

hihi..
ya allah..kau pmudahkanlah segala urusanku..amin~

29 January 2011

:: hadiah..yeeha ^^ ::


.. salam alaik ..

yuhuu...kembali menaip stelah lama berhabuk blog yong nih...alhmdulillah,msh bnyawa hingga ke saat ini dlm nkmat ISLAM & IMAN..syukur ^^

pekabo kwn2 smua??
yong hari ni mood ceria je..hihih..

okei..nak story ttg hadiah y yong dapat..ingat lagi entry tentang menang PEACE CONTEST by ezanidma ?? ahakz.. kali nih entry tntang hadiah misteri y dah di kirim oleh ezan ^^



tada...
ni la hadiahnye ^^
choki-choki & brooch kaler ijau
nice...

syukran jazilan
trima kasih ^^

16 January 2011

:: menang contest..yeeha ^^ ::

salam alaik..
alhmdulillah,masih bnyawa hingga ke saat ini dlm nikmat ISLAM & IMAN

okey..hari nih hari bahgia yong tau..

nape ??

sebab..yong menang 'Peace Contest'' by EZAN IDMA
eheh..mcm x cayer lak..sbb yong byk gak join contest..
kali nih mmg ada luck la ini gmbar sama itu peace :P

thnx ezan & juri nya Cik MUNIRAH MUKHSIN



12. peace muslimah. ahlan wah sahlan ya habibi...

hihi...
jgn mara aaaa...

trimas skali lagi ^^

11 January 2011

:: a.w.a.y mode ::


.. salam alaik ..

alhmdulillah,msh bnyawa hingga ke saat ini dlm nikmat ISLAM & IMAN

ai kwn2 smua..apa cer ??
hihi..lama dh yong x online..
nampak gaya nya...yong nk wat pengisytiharan

bahawasanya....

BLOG YONG AKAN BERSARANG HINGGA KE SAAT YANG AKAN DIBERITAHU KELAK

hihih..poyo je statement tu kan ??

erm..busy sket~

daaa