27 December 2010

:: saya blogger PERAK ::


.. salam alaik ..

alhamdulillah,msh bnyawa hingga ke saat ini dlm nkmat ISLAM & IMAN..syukur ^^

okei..hari nih blogwalking terjmpa segmen menarik ^ yong nak join..hihih..
from blogpilihanmalaysia..
mcm best gak sort by negeri nih..baru kenai orang kampung kan ??


ahah..yong dgn rasminya mengumumkan bahawa YONG BLOGGER PERAK..
walaupun ada kesukaran utk declare sbb yong lahir di negri KEDAh,stdy sana since form1-form 6 kat maktab mahmud alor setar..smbng dgree kt kdah gak,koleh universiti INSANIAH..10 tahun dok kedah..skrg smbng stdy lagi tp kat UKM plak..
duduk ja kat perak..okei..^^go to the info that needed-

1.Nama anda
nama diberi NORLIZA OTHMAN..

2.Status anda

single & not available ( sbb dah bertunang ~)

3.Cara hubungi
- http://flizzy86.blogspot.com
-yong norliza ( facebook )

Daerah/Jajahan
Tempat tinggal
Daerah kerian ^^

Apa yang menarik di tempat anda

yang menarik erk..dkt2 kawasan umah sgt menarik sbb blakang umah ada kebun kelapa sawit,depan umah ada bendang y terbentang luas..fuh,petang2 blh usya matahari terbenam..pastuh ada LAKETOWN kat BUKIT MERAH..then skarang nih glemer serata alam orang dok bela ikan kelisa kat bukit merah tu..
then kita ada parit buntar..kat situ menarik hari ISNIN & JUMAAT sbb ada PEKAN KEMBOJA..org2 kmboja y stay situ menjual..mostly pakaian la..best la klu nk membeli sbb banyak pilihan..murah tu,kena pandai tawar-menawar la~
up sikit ada TAIPING..of course la ada zoo,taman tasik & food court yang best kat taiping tuh,kat area balai bomba..org taiping sure tau klu sebut BOMBA tu..klu yong g sana dgn famili,mkn koktel,satay,and yong tau foo ^^

nak cerita bab menarik..
kat kuala kangsar pun macam2 ada..bandar diraja la katakan..hihi
tepi sunagi perak tuh ada jgk tempat makan..laksa beras mmg glemer kat situ..ada 1 kedai pakcik tu meniaga mee kari&laksa beras..fuh..mmg x kuciwa la kedai dia..betoi...

bab sejarah pun perak tkenal gak kan..
pasir salak..jww birch..istana kelly..huhu

moh le datang perak ^^ leh yong bw jenjalan


2 comments:

  1. cik lieya dtg usha2 blog blogger perak nie..

    sume cntik2..

    follow me oke..

    www.storymorryinlife.blogspot.com

    ReplyDelete