04 October 2010

:: no more craving for CADBURRY ::



.. salam alaik ..

alhmdulillah masih bnyawa hingga ke saat ini dlm nkmat ISLAM & IMAN




korang suka mkn coklat tak ??

suka ?? x suka ??

well..yong pun suka gak mkn coklat..
bukan stakat cadburry..
apa2 y bnama coklat..hoho
klu teringin tuh,makan gak..
tapi bukan la x makan x bole idop..

kat sini yong nak kongsi info ttg coklat cadburry..
kat packing dia try korang usya..ada dia tulis E 476
apa tuh??

klu nak tau,itu la kod penggunaan lemak babi dlm kandungan cadburry tuh
hurm...brapa byk dah yang kita makan..??

coffe old town pun ada gak E471

so..from now on..
pakat-pakat sedar la ye..

kat cini yong sertakan kod2 lemak babi
selamat beramal ye kawan2..




maybe pada korang isu lama
tapi,berapa ramai antara kita y ambil tndakan ?
brapa ramai y aware sewaktu membeli makanan ??


* tubna..ilallah..wa raja'na ilallah..wa nadimna `ala ma fa`alna...

14 comments:

  1. masyaallah..
    dah jadi darah daging kite dah...
    nau'zubillah..

    ReplyDelete
  2. mcmn coklat ni leh dapat sijil halal dari jakim..
    mcm kacang je nak buleh leen dari jakim..takkan orang jakim mkn suap gak kott????

    ReplyDelete
  3. erm..itula pmsalahan dlm psjilan HALAL oleh JAKIM~

    ReplyDelete
  4. heran........ camner ada cop HALAL kat cadbury???

    ReplyDelete
  5. haih , baru tawu , thanks untuk info ini ;)

    ReplyDelete
  6. ada gak list tu kat umah.. now kena rajin check..kuman "Jangan..." Entry

    ReplyDelete
  7. errkk....nasib baik bkn pengemar coklat!!!

    ReplyDelete
  8. alamak..adoi... seram tengkuk..pasni kena check~

    ReplyDelete
  9. ptt la aku asyik jadik pelupe je now ni,ngat da tua rupenye sebab choc ni.cissss~

    ReplyDelete
  10. ow ye ke baru taw.thanks for ur good info

    jemput ke sinar raudah..
    http://sinarraudah.blogspot.com/2010/10/di-tindih-makhluk-halus-semasa-tido.html

    ReplyDelete
  11. http://www.hanan.com.my/viewtopic.php?topic=3274&forum=4
    http://halalguide.org/Pelabelan_halal_produk_makanan.html

    sila rujuk dua laman web ini untuk pengesahan cadbury.

    kesimpulan, cadbury dapat pengesahan halal jakim.
    wallahu3alam.

    ReplyDelete