19 August 2010

:: budi bahasa budaya kita..ye ke???? ::



.. assalamualaikum ..

alhmdulillah,masih bnyawa hingga ke saat ini dlm nikmat ISLAM dan IMAN..
hari ni dah hari jumaat..dah 10 hari kita puasa..
mudah-mudahan amalam kita diterima ALLAH..


entry kali ni nak story pasal BUDI BAHASA
tok ti dok nyanyi kat TV,redio BUDI BAHASA BUDAYA KITA..
ye ke...?


actually,on d way nak balik dari library tadi..
ada la jumpa dgn sorang classmate nih..dari jauh kitorang dok perati dia..
kot2 dia nak tegur..
bila selisih,wat mcm x kenal !

haish..
xknal sgt ke..rasa nya dlm klas dok seblah..

hurm..
ntahla..klu nak bncang ttg prangai mnusia camni,yong sndri xtaw bila nak ada kesudahan tapi..kita hdup dlm dunia ni saling memerlukan..sendiri mau ingat la
jangan la time nak minta tolong je baru nak bertegur sapa..
time tu..mak ai...lembut gigi dari lidah..bicara manis..
bermuka-muka

sori la..yong ckup x suka dgn mnusia y suka dok wat prangai camnih..
bagus sgt ke diri ko ??
org lain hina sgt ke ??

plez la..

note : ya allah kau jauhkanla aku dari sifat mazmumah..amin~


0 comments:

Post a Comment