04 February 2010

:: izzah..satu renungan ::





.. salam alaik ..

alhmdulillah,satu hari lg blalu..msih bpluang utk mngecap nikmat yang diberikan allah,masih bernyawa hingga ke saat ini... ;)
setel dah kuliah utk hari nih..so,esok mula cuti BUT aku x da ms utk rehat..
sbb??
esok aku nk ke KL dgn classmate,nk tnya ttg islamic banking..
nk dpt mklumat smpai kn ke HQ bank islam..sabaq ja la..aku g bank islam kat bangi,nk dptkn mklumat siap bw surat pngsahan tp lgsung makcik tuh x pndang..surat tu tulis aku nk wat temu ramah..alih2 dia kata..kamu blh cr mklumat dr portal kami..tut.....tu nama dia search mklumat kt internet..bkn temuramah makcik~

aduih..tu la krenah birokrasi..esok ni hope suma bjalan lancar la..aku pon esok mnumpang je dgn membe aku tuh..dia ada knai org dlm..knalan mak dia..thats why la senang nk korek mklumat..tu la hakikat dunia skrg ni..nk wat urusan,mesti mau ada kabel..klu x,ko x dilayan..maka dengan itu..aku bertekad utk mpermudahkan urusan org lain slagi aku terdaya..sbb aku dah rasa x best disaat aku perlukan bantuan,disepak-sepak ke sana sini..jap g kat org tu jap g kat org ni..lat2 habuk pon tarak~ rabbi yassir wala tu`assir..

**************************




subject matter of d day : IZZAH

tetiba je aku tringat kata2 pnsyarah aku time ngji kat KUIN dulu..kita kena ada izza ( harga diri ) ,jgn la dok rendah diri sgt..hr ni dlm klas fiqh muamalat pun Dr Hailani ada sentuh bab IzZah nih..sbg seorng mnusia,kita msti ada hrga diri..bangga dgn diri TAPI jgn la smpai timbul rasa RIAK & TAKBUR..fuh...

*************************

hari ni life ok as usual..alhmd,bjalan lancar..ptg td hujan..smpat gak aku lelap sblom mai lepak kt libry ni..konon2 nk wat asgmnt la..hehhe..update blog smbil2 type asgmnet..sempoi la tuh~
hihi..

jom...siapkan asgmnt plak~
salam..

0 comments:

Post a Comment