assalamualaikum

kali ni nak stroy pasal kereta sewa pulop
ye la,kalau dah pergi bercuti
tak da kereta memang susah nak gerak la kan
melainkan korang memang suka berjalan sejauh mungkin
eheh~

kalau korang tak baca lagi entry sebelum ni
jemput la baca


LANGKAWI VACAY #1 : SETELAH SEKIAN LAMA
LANGKAWI VACAY#2 : deBARON WATERFRONT YANG..

back to the sory
bab kereta sewa tadi

selepas adik dah setup tempat tinggal kami
tugas yong pulak deal kereta sewa
apa lagi,tanya pakcik google ja la
dengan keyword kereta sewa langkawi
hehe..makaa

poooffff !



yong kontek ANOXTRAVEL

macam-macam kereta ada kat sana
and sangat mudah berurusan dengan mereka

yong book kereta VIVA manual
untuk48 jam (2hari) hanya RM100!

sekali pandang memang la kecik
tapi,muat ja untuk kami berlima
percaya atau tidak
cukup ja sumbat 1 bagasi baru 
yang yong beli di Haji Ismail Group!

waktu yong call ANOXTRAVEL ni
dia minta yong inform tarikh and jenis kereta
and nak ambil dimana
yang yong nak sewa
sama ada di airport atau di jeti

tentang bayaran pulak
tunggu hari kami datang baru bayar
yesss..tak payah nak bayar deposit bagai sebelum kesana
memang terbaekkk

hari kejadian :
time kami ada kat jeti kuala perlis
yong whatsapp owner dia
inform yang kami dari jeti
boleh la diorang siapkan kereta
and dia bagi nombor kontek sorang budak perempuan
dia yang tunggu kami di jeti

tbila dah sampai
terus call dia
dia dah tunggu siap depan starbucks
setelkan bayaran + deposit
dapat kereta
and..bermula lah episod percutian di langkawi

ehem...sambung lagi pasni ye~

 LANGKAWI VACAY #4 : ANGIN KUAT DI PUNCAK GUNUNG MAT CHINCHANG