.. salam alaik ..

alhmdulillah masih bnyawa hingga ke saat ini dlm nkmat ISLAM & IMAN




korang suka mkn coklat tak ??

suka ?? x suka ??

well..yong pun suka gak mkn coklat..
bukan stakat cadburry..
apa2 y bnama coklat..hoho
klu teringin tuh,makan gak..
tapi bukan la x makan x bole idop..

kat sini yong nak kongsi info ttg coklat cadburry..
kat packing dia try korang usya..ada dia tulis E 476
apa tuh??

klu nak tau,itu la kod penggunaan lemak babi dlm kandungan cadburry tuh
hurm...brapa byk dah yang kita makan..??

coffe old town pun ada gak E471

so..from now on..
pakat-pakat sedar la ye..

kat cini yong sertakan kod2 lemak babi
selamat beramal ye kawan2..




maybe pada korang isu lama
tapi,berapa ramai antara kita y ambil tndakan ?
brapa ramai y aware sewaktu membeli makanan ??


* tubna..ilallah..wa raja'na ilallah..wa nadimna `ala ma fa`alna...