20 September 2016

FAMILY DAY DI KELANTAN : PART 2

8:12 PM 2 Comments

baca : FAMILY DAY DI KELANTAN : PART 1



lepas ja sarapan,kami singgah ke pasar Siti Khadijah

Sini memang port best la kalau nak membeli dan makan.Macam-macam ada.Yong ingatkan depa nak breakfast kat sini,kemahen aku teringat nasi kerabu atas pasar tu..sudahnya sarapan kat kedai tepi jalan on the way ke pasar siti khadijah.Nasib la tak mengidam nasi kerabu..haha

Disebabkan kami pun dah selalu datang sini,tak da la sangat membeli ..kami beli la sikit keropok habuan nak makan dalam kereta and time lapaq di hotel nanti..ekeke

Cik Siti Zubaidah lena dalam kereta,ummi2 and abah meronda ..weeee







#kamiIsteriDia


dah..jom balik~

19 September 2016

FAMILY DAY DI KELANTAN : PART 1

9:45 PM 3 Comments

Bismillah

Kembali menaip setelah beberapa episod tertangguh hajat menaip
haha(clichenya ayat!)

kakyong nak story pasal family day kitorang di Kelantan
16-18 September 2016
alhamdulillah,rezki allah bagi untuk kami sekeluarga ke sana.
Actually,progrem ni dianjurkan oleh surau Kuala Bekah,penang.
Depa invite ustaz-ustaz yang berkuliah di surau depa

Makanya,hari kejadian,12.30 tengah malam kami bertolak dari alor pongsu ke kelantan ikut jalan selama-gerik..ekekek jalan tu port gajah melintas woo tapi kakyong tak da rezki nak tengok depa melintas sebab time tu kakyong pandang ke kanan,depa 2 ekoq baru lepas lintas..suami nampak la.. nampak pun dari belakang.time tu dah pukul 2 pagi .. alahai





Singgah makan jap di pekan Gerik,pekena maggi goreng..sedap jugak tapi banyak betoi bahan taburan dia..jintan la cengkih la..ya ampunnn,pestaim kot dapat megi goreng camtu..haha

First stop kami untuk progrem rehlah ni di Masjid Beijing Rantau Panjang
Solat Subuh berjemaah and mandi manda di sana..Ni first time yong sampai masjid ni,cantik senibinanya..layan la cik siti zubaidah dok bergaya ni haa~








jom sarapan!