27 July 2015

SEBAB MUHYIDDIN YASSIN DIGUGURKAN DARI KABINET

11:36 PM 6 Comments

assalamualaikum & salam sejahtera

..

tetiba
hari ni berdesup mesej masuk
..
.
dan ter rajin pulak nak update blog

maklumlah,isu panas




Beliau di gantikan dengan DS Zahid Hamidi.berkuatkuasa 29 julai 2015.




Terdapat enam intipati ucapan yang didakwa disampaikan oleh Muhyiddin seperti yang tersebar iaitu: 
 
1. Rakyat meluat dan gelisah melihat melihat isu-isu dalam negara yang masih tidak diselesaikan oleh pemimpin. 
 
2. Kita tidak boleh berbohong pada rakyat. Kita perlu terima hakikat rakyat dibawah ingin tahu isu 1MDB degan segera. Mereka ingin tahu hutang 1MDB RM42b, laporan WSJ terhadap wang yang masuk dalam akaun Presiden, mengapa tindakan tidak diambil ke atas lembaga pengarah, pengurusan dan lembaga penasihat yang telah menyebabkan 1MDB berhutang sehingga RM42b.
 
3. Isu ekonomi menjadi masalah utama. Isu kos sara hidup, GST, masalah perumahan, pengangguran, jenayah dan lain-lain. Isu-isu ini masih tidak ditangani ditambah lagi pula deagn bebanan hutang 1MDB. 
 
4. Kita tidak mengurus persepsi deagn baik. Kita salahkan rakyat menuduh pemimpin sedangkan pemimpin tidak buat apa-apa untuk meredakan persepsi buruk ini. Pemimpin cakap sahaja tetapi tiada tindakan.  
 
5. Umno kehilangan 'wow' factor. Umno sudah tidak dihormati oleh ahli dan rakyat seperti dulu.  Pemimpin tertinggi umno sudah hilang kepercayaan. 'Trust deficit' parti bertambah besar. Ahli-ahli  Umno sendiri tidak yakin kita boleh meyakinkan rakyat untuk PRU 14.
 
6. Marilah kita cari jalan bagaimana kita boleh kembali semula ke pangkal jalan. Kalau pemimpin buat silap mohon maaf dan cari jalan menyelesaikan masalah. Jangan kita masih menidakkan apa yang benar.‎


**

Wow..begini akhirnya politik malaysia


06 July 2015

ULTRAMAN ON GOOGLE TODAY

9:21 PM 2 Comments

Assalamualaikum

hari ni pa yg menarik di GOOGLE?




hehe,buka google hari ni ada game tau
sempena ulangtahun EIJI TSUBURAYA

siapa tu?



Eiji Tsuburaya (円谷 英二 Tsuburaya Eiji?) (Eiichi Tsumuraya (円谷 英一 Tsumuraya Eiichi?); July 7, 1901 – January 25, 1970, in Sukagawa, Fukushima) was the Japanese special effects director responsible for many Japanese science-fiction movies, being one of the co-creators of the Godzilla series, as well as the main creator of Ultraman.


pergi lah main game tu
best!

05 July 2015

DIA YANG MEMILIKI 3 CINTA

6:59 AM 3 Comments

Assalamualaikum

alhamdulillah
masih bernyawa hingga ke saat ini
dalam nikmat ISLAM & IMAN

rutin harian berjalan seperti biasa
hari ni zubaidah try baju yang dibeli ummi shidah

actually,minggu lepas ummi dia tanya saiz baju
yong pun inform la saiz 7 lebih kurang
kalau jenis t-shirt muslimah tu saiz 28
agak-agak muat je la sebab Zubaidah ni badan besar jugak
takleh nak ikut umur



tada..

cantik kan?

Ni baju baidah kan?
Baidah pakai baju ni na?
Baju baidah kan?

Ya..baju Zubaidah


Maceh..

Bahagialah sayang
Yang mempunyai 3 cinta
Cinta Dari Abah & ummi2 berdua
ummi liza & ummi shidah
Dan banyak lagi cinta
Dari tok-tok,tokwan-tokwan & pakngah

Moga cinta Allah melebihi segalanya utkmu sayang

Allahumma faqqihHa fidDin
Wa'allimHa atTakwil

Alhamdulillah
Alhamdulillah
Thumma alhamdulillah