22 December 2014

REUNION KECIL-KECILAN

10:05 AM 0 Comments

Assalamualaikum

Alhamdulillah,masih bernyawa hingga ke saat ini
Dalam nikmt ISLAM & IMAN

Petang semalam yong sempat join kenduri sahabat sekuliah zaman study di INSANIAH dulu.seronok rasanya

Dari malam pakat dok whatsapp,tag status dalam facebook untuk kompomkan siapa yang nak pergi kenduri.memang meriah suasana

Biasa la,time-time kenduri la baru boleh nak jumpa kawan-kawan lama,maklumlah,cuti sekolah.
Kebanyakan classmate kami dah jadi guru 

even tak semua hadir,yang hadir 4 5 kerat tu pun dah cukup untuk mengubat rindu

Tak gitu?




Barakallah lakuma ^^



18 December 2014

SKY BRIDGE KLCC : PENGALAMAN MENARIK DI AWAN BIRU

5:18 PM 3 Comments

Assalamualaikum..

Alhamdulillah,masih bernywa hingga ke saat ini
Dalam nikmat Islam & Iman

Cuti sekolah amacam,okey ke ???

Dah nyawa-nyawa ikan pun cuti sekolah
And alhamdulillah,ada la beberapa aktiviti yong & family
Jom,hari ni nak share tentang pengalaman di sky bridge

For those yang tak tau,
sky bridge ni ialah titi antara 2 bangunan kembar KLCC.
Bila lagi nak merasa pengalaman di negara sendiri kan

Okey,hari yang dinanti tiba
Adik yong yang setelkan bab tiket
Sorang rm 25 sahaja and free untuk siti zubaidah
Tak pasti pula untill umur berapa
If rujuk website dia,sepatutnya bayi rm 12



Ni dia tiket untuk naik skybridge


Mula-mula kami diberikan penerangan mengenai peraturan keselamatan sepanjang berada di bangunan tersebut.
Then kami naik ke tingkat 42,yang dekat titi klcc tu
Disitu kami diberi masa 15 minit untuk bergambar







Lepastu trus ke tingkat 86 
Disebabkan kami tiket pukul 6 petang
So,dapatlah observe sunset

Yes,memang best
Ingatkan hambar sebab sebelum tu hujan lebat 
Dok bayang mesti tak best nak tengok

Alhamdulillah,turn out everythings fine!









Hehe..amacam,menarik kan ??

So,pergilah melawat
Tak rugi pun

Negara kita pun ada banyak tempat menarik
Untuk diterokai!







13 December 2014

GOODIES BAG & JAJAN

12:39 AM 0 Comments

assalamualaikum

alhamdulillah
masih bernyawa hingga ke saat ini
dalam nikmat ISLAM & IMAN

rasanya dah beberapa minggu yong tak menaip kat sini
busy sikit..cewah
(ayat cliche sangat !! )

entry hari ni pasal kenduri kendara
amcam,banyak tak korang dapat jemputan kenduri
or korang pon jadi pengantin?
Tahniah yong ucapkan~

well,bila kenduri for sure la sinonim dengan goodies bag
macam-macam jenis ada
and macam-macam isinya
hehe..

kalau zaman dolu-dolu rasanya sekadar bunga telur
zaman tu mula la bunga telur pun 
bermacam-macan jenis & warna
mengikut warna tema bagai
yang jenis camni dah masuk kategori RARE tau~


haha..

Zaman sekarang ni ?
penuh jajan dalam tu

korang tau ke apa tu JAJAN ?
ala..tu bahasa kampung..
jajan tu kira cekelat,keropok bagai tu la

dan kisahnya setiap kali dapat goodies bag ni
siti zubaidah la yang paling happy dapat bawak kesana sini beg tu
and bila dia mintak nak makan
ummi akan bagi alasan 
NI TAK LEH MAKAN,DISPLAY ONLY
UNTUK MAIN SAJA

and untuk hari ni di rumah kenduri
disediakan gula-gula untuk kanak-kanak
apa lagi,ummi mula la bagi alasan baekkk punya

NI TAKLEH MAKAN,BUAT KETUK-KETUK JA


dengan akurnya siti zubaidah pun angguk
ketuk-ketuk.. dia cakap
dan dia terus tung tang tung tang ketuk atas meja

heeee...lama-lama dia bosan 
terus dia tinggal benda alah tu~


05 December 2014

Mini Lucky Draw Blog XDramaQueen #2

1:04 AM 4 Comments





Pemenang akan dipilih melalui random.org. Nombor bertuah akan memenangi:


Hadiah pertama:
Potret vektor oleh Ayuni Rafilah + beg kertas safari

Hadiah kedua:
Magnet peti sejuk dari London dan Sabah.

Hadiah ketiga:
Sabun gamat handmade + memo pad

Hadiah saguhati x 3:
Highlighter bulat + memo pad

Tarikh tutup: 31 Disember 2014

03 December 2014

PENANGAN BERTEKAK DI WEB ZALORA

8:18 PM 4 Comments

assalamualaikum & salam sejahtera

ehem..hari ni buntang biji mata tengok newsfeed kat facebook

korang tau tak pasal suami isteri yang bertekak kat fb ZALORA?





Ha...tudia

Rezki depa

Sungguh..allah kata rezki tu ada di mana-mana



KISAH KAKAK HITAM & SITI ZUBAIDAH

4:55 PM 1 Comments




apa saja yang ada icon camni siti zubaidah akan cakap 'kakak hitam'


Lambang toilet,budak sekolah melintas..semuaaaa dia sebut kakak hitam

Lambang lembu kat higway dia cakap lembu hitam

Kesnya ?

Dia melalak dalam kereta on dway nak ke taiping
Tok dia cakap ; tu tengok kakak hitam pegang bendera

And setiap kali lalu kat kolam bukit merah ni yg ada sign camni dia akan sebut kakak hitam sambil buat gaya tangan gerak2kan bendera..


Heheh..