15 October 2014

AWAS..PENIPU ONLINE : SIAPA DIA??


ASSALAMUALAIKUM

korang pernah beli online tak??

Kenal tak peniaga-peniaga or main redah je ?

yong pon salah seorang pembeli tegar online 
and dalam minggu ni hot tentang sorang blogger 
yang memang terkenal dengan penipuan cyber
( even yong pon tak tau bab ni )
ye la..tak pernah kena lagi
selama ni dok baca ja
and yong pon pernah terima emel-emel yg mintak no akaun,
pindah duit bagai
tapi tak pernah dok cara
allah...mintak jauh la benda-benda camni







speechlesss !

info lanjut korang godek SINI


3 comments:

  1. Salam pagi dear. Memang ader. Sikit ari ader gak terbaca yg ader mommy2 yg ditipu. Beli barang online, dah bayar, n kononnyer kata dah di pos tapi sampai ke hari nie tak dpt lagi barang yg 'dibeli' tu. Kesian kan. I, myself pon selalu beli online gak n alhamdulillah tak pernah kene mcm tu sbb selalu beli dgn seller yg I dah biasa beli n last2 jadi kawan. Hati2 kalau nak beli online yer.

    ReplyDelete
  2. sy kadang tu main redah ja bila beli online.huhu..risau juga..
    tu la seorang buat hal,semua terpalit sama..

    ReplyDelete
  3. sama la kita..kena alert la pasni~

    ReplyDelete