30 October 2014

PANGKOR SWEET ESCAPE : PART 2 - ISLAND HOPPING & SNORKELING


Assalamualaikum

Alhamdulillah,masih bernyawa hingga ke saat ini
Dalam nikmat ISLAM & IMAN

hari ni nak sambung entry percutian di Pulau Pangkor
kalau yang belum baca enty sebelum ni,boleh baca di sini

PANGKOR SWEET ESCAPE : PART 1 - PUTERI BAYU BEACH RESORT


Hari kedua,bangun pagi awal terus breakfast
around pukul 7.30 pagi
Siti zubaidah pon bangun awal laaa

Sarapan dengan nasi goreng
and ada la lauk-lauk lain
tapau dalam bekas untuk siti zubaidah
sebab pagi-pagi dia pon tak da mood nak makan


muka eksaited + mengantuk nak tengok lott ( laut )




untuk snorkeling,pakej yang kiorang ambil ni RM170
untuk snorkeling & round beberapa buah pulau
tak silap 7 buah pulau
tapi kitorang tak cakna sangat..hihii
ada la pulau penyu,sebab ada satu batu tu bentuk penyu



ni pulak kat pulau apa ntah
ada seketul batu bentuk epal



ni pulak kat pangkor laut
sini private island tau
kurang-kurang 1 malam chalet atas air ni RM 1000 woo
pastu yg exclusive lagi 1 malam RM 10 000 oit!


ha..masa untuk mandi
time aktiviti snorkeling xsempat nak snap gambar
plus yong turun dengan siti zubaidah
disebabkan yong pon ala-ala ja berenang
macam nak lemas pon ada
nasib la tokwan and pakngah dia ada
boleh tolong pegang siti zubaidah

and kami berenang kat monkey bay a.k.a teluk monyet
sebab banyak monyet kott
serius 
kalau korang letak beg-beg tu bawah pokok
alamatnya memang monyet curi
driver bot kami dah bagitau siap2 letak ja tepi pantai
tempat kitorang nak mandi
okey la tak da monyet nak ambil

yang 1 grup datang selepas grup kami letak barang pawah pokok
apa lagi,aksi kejar mengejar monyet la
ada la kot makanan diorang yang monyet ambil




Kemain..pasni leh ganti pandalela versi muslimah plak



29 October 2014

SEDIH,KAKI TANGAN DIIKAT OLEH PENGASUH!


Assalamualaikum

Sebelum tidur nak up satu etry 
tentang berita sadis berlaku di Malaysia

*****






KEPALA BATAS: Seorang wanita yang membuat pemeriksaan mengejut ke rumah pengasuh anaknya terkejut apabila mendapati anak lelakinya berusia tiga tahun terbaring di atas lantai dengan tangan dan kaki diikat.

Wanita yang bekerja kilang itu mengambil keputusan membuat pemeriksaan mengejut ke rumah pengasuh di Flat Taman Seri Pinang di sini semalam, setelah mendakwa sejak kebelakangan ini anaknya sentiasa dalam keadaan lapar apabila diambil daripada rumah pengasuh.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Utara (SPU) ACP Abdul Rahman Ibrahim berkata kanak-kanak itu dihantar ke rumah pengasuh berkenaan sejak Jun tahun lepas dan sebelum ini ibu kanak-kanak itu mendakwa tiada sebarang masalah dengan pengasuh berkenaan.

"Menurut ibu kanak-kanak itu, anaknya dihantar ke rumah pengasuh berkenaan pada 5.30 pagi semalam dan kira-kira lima jam kemudian dia pergi ke rumah pengasuh itu untuk melihat keadaan anaknya.

"Dia melihat anaknya dalam keadaan tangan terikat di belakang dan kaki turut diikat terbaring di atas lantai...ketika itu hanya anak pengasuh yang berusia 11 tahun berada di rumah," katanya ketika dihubungi di sini pada Rabu.

Abdul Rahman berkata pemeriksaan lanjut terhadap kanak-kanak itu tidak menemui sebarang kesan luka atau lebam di badannya.

Sehubungan itu, polis menahan reman wanita berusia 39 tahun itu bagi membantu siasatan dan menurut Abdul Rahman, suspek bertindak demikian kerana mendakwa kanak-kanak berkenaan terlalu nakal.

Polis meminta orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai kejadian itu agar tampil di balai polis berhampiran bagi membantu siasatan.

***

Allahu akbar

Geram pula dengan golongn camni
Suka-suka hati buat camtu kat anak orang
Tak da perasaan kemanusiaan kah?

Dah kalau namanya BUDAK-BUDAK
memang ada nakalnya..

Tergamak sungguh!

28 October 2014

NIKI DE SAINT PHALLE DI GOOGLE HARI INI!


assalamualaikum

hari ni pagi-pagi buka google nampak gambar ni



ulangtahun Niki de Saint Phalle yang ke 84

siapa dia ni ?



Beliau adalah tokoh terkenal dalam bidang 
lukisan,filem & membuat patung

Jom kita cekidaut karya beliau~



 Monster Slide by Niki de Saint Phalle in Rabinovich Park, Kiryat Hayovel, Jerusalem


 L'Ange Protecteur in the Hall of the Zurich Main Station. 

PANGKOR SWEET ESCAPE : PART 1 - PUTERI BAYU BEACH RESORT



Assalamualaikum

Alhamdulillah,maaih bernyawa hingga ke saat inu
Dalam nikmat ISLAM & IMAN

Ehem..baru datang feel nak menaip
Maklumlah,bercuti bagai nak rak

Hari ni nak story-mory tentang family vacation yong 
baru-baru ni di pulau pangkor

Kalau korang perasan,sebelum ni yong ada buat entry pasal berkursus di sana.makanya percutian ni disebabkab bayar hutang tak puas lepak di pangkor time kursus tu
Ye la,kursus is kursus.Of kos la tak sempat nak jalan merata
Kali ni bawak family rehat-rehat kat sini

Perjalanan dari rumah selepas subuh
Adik pula dari Bangi,kami jumpa di jeti Lumut
Yang paling eksaited mestilah si kecik tu

Sampai ja kat jeti lumut,terus dia cakap
" mi...tengok lottt "
( tengok laut )

Memang dia sangat sukakan laut!




Kali ni kami stay di Puteri Bayu Beach Resort
Bab- bab booking hotel,yong serahkan pada adik
Dia yang handle..konon nak stay kat Purnama Beach Resort yg yong stay time kursus tu,tapi dah penuh..layan je lauteri Bayu ni.Janji ada tempat tidur..haha

Nak bercuti punya pasal ~



Hotel dia dalam 5km dari jeti Pangkor
Dekat ja..tapi kalau jalan letih jugak.Hihii
Overall hotel ok,tepi pantai gittew..
Kira kalau nak lepak tepi pantai 
tak payah nak jalan jauh2

Ada 2 jenis penginapan disediakan
Yang jenis botingkek-tingkek ala-ala umah flat tu 
and yang jenis sbuah-sebuah ala-ala chalet

Kami ambil yg botingkek-tingkek tu ha
1 malam rm 250..bolehlaaa skali skala
Tingkat 2 ja,depan bilik mengadap pool
Turun tangga boleh terus masuk pool

Memang seronok siti zubaidah
Asal turun tangga terus nak ke pool
Dia cakap : mi..nak mandi kolamm
Padahal nak pergi breakfast!
Tak ka satu kerja pulak nak pujuk pergi makan
Nasib la dia tak guling-guling kat situ~

Kalau guling,silap2 ummi jadi monster plak!




Okei..nanti kita sambung lagi yee...


26 October 2014

Giveaway Contest RM700 Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11 by Emas Putih

As-salam


Berita baik untuk semua kaki shopping online kerana Lazada Malaysia akan menganjurkan 1 jualan besar-besaran selama 1 hari pada 11th November 2014 dengan potongan harga sehingga 94%. 



Terdapat Flash Sale selama 1 jam untuk setiap satu kategori (12 Kategori) bermula 11 pagi hingga 11 malam! Harga rendah ditawarkan untuk semua kategori di Lazada Malaysia sepanjang Flash Sale. 

Mark your calendar and Jom Gegarkan Jualan Hebat ini dengan klik link ni : Jualan Hebat 

Any update tentang jualan besar-besaran ini sila ke Lazada Malaysia !! 

Ini adalah Blogger Giveaway Contest anjuran Lazada Malaysia dengan kerjasama Kisah Emas Putih. 11 Pemenang bertuah akan dipilih untuk memenangi hadiah berjumlah RM 700! Untuk sertai contest ini, sila ke blog Kisah Emas Putih dengan ke link ini : LINK CONTEST .

22 October 2014

BILA ABANG-ABANG PLUS RONDA DATANG..


assalamualaikum

hari ni nak story tentang perkhidmatan plus ronda 
di sepanjang lebuhraya tu




alkisahnya..
hujung minggu lepas,yong bercuti di kedah
dari perak,drive berdua ja dengan si kecil siti zubaidah
disebabkan dari tengahari dia tak tidur,
elok yong keluar dari rumah ja,dia pun lelap
memang behave sangat ^^

yong singgah kat seberang jaya untuk solat asar
time tu pon dah nak dekat pukul 7
siap oder dominos lagi

and perjalanan diteruskan
tup tup siti zubaidah cakap
mi....muntahhh

eh..cuak dah aku
betoi ka dia nak muntah
dia dah pandai cakap dah sekarang ni
muka dok nak tereyak pulak dah

dok tak dok
habis dia termuntah kat kusyen sebelah driver tu
keluar habis milo dia minum tadi
nak kata banyak sangat..ada la dalam setengah kotak
sebab yong dah minum lebih dari setengah kotak 
sebelum bagi dia minum

apa lagi,bagi signal
berhenti kat lorong kecemasan la
terkedek-kedek yong keluar ambil kain,ambil botol air
jadi kerja pulak dok mengelap muntah si kecik tu

and kereta plus ronda parking baekkk punya di belakang kereta yong
ada dalam 5 minit jugak xdak siapa yang turun
yong pon teruskan kerja-kerja mencuci

" anak muntah ke kak "
seorang lelaki tercegat kat blakang kereta yong tanya

 " ye .. '

" tak apa lah,kami tunggu sini takut ada kereta lain datang hentam kereta kak "

" terima kasih "

alhamdulillah
setel tukarkan baju siti zubaidah & lapik tempat duduk dia dengan kain batik
lembap sikit la jadinya
zubaidah pun cakap '' sejukk " sambil pegang kusyen kereta

hehe..sejuk la sayang...ummi dah lap muntah tadi

and.. sambung drive ke alor setar~






BILA SI LELAKI PON NAK PAKAI KASUT TINGGI..


ASSALAMUALAIKUM

korang pernah tengok orang laki pakai heels tak?
pakai kasut tumit tinggi tu..
erk..


macam ni la kot kekdahnya

heran pulak yong dengan zaman sekarang ni
macam-macam isu pulak dok timbul
allahu robbi..

***

KUALA LUMPUR – Selepas program Oktoberfest dan ‘Saya Mahu Sentuh Anjing’, satu lagi acara yang menganjurkan kaum lelaki berjalan dengan memakai kasut tumit tinggi wanita turut menimbulkan kontroversi apabila mendapat bantahan orang ramai.
Beberapa badan bukan kerajaan (NGO) berkaitan agama membantah program anjuran sebuah NGO wanita itu kerana Islam melarang kaum lelaki berpakaian seperti wanita.
Presiden Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia, Mohd. Azmi Abdul Hamid berkata, acara itu tidak wajar diadakan di Malaysia walaupun atas alasan untuk menimbulkan ke­sedaran mengenai keganasan ke atas wanita kerana matlamat tidak pernah menghalalkan cara.
“Pihak yang merancang acara itu sepatutnya mengambil kira hukum agama terlebih dahulu,” katanya ketika dihubungi Kosmo! di sini semalam.

21 October 2014

TUNJUK PERASAAN DENGAN MEMASAK!


Assalamualaikum

Alkisahnya hari ni
Kitoranh buat pertandingan memasak
Ni aktiviti lepas UPSR
Ye la,daripada diorang buang masa
Baiklah bagi aktiviti kat diorang

And..part tunjuk perasaan tu
Bila cecikgu pun tumpang masak dengan anak murid
Hari ni memang tak ke kantin la kitorang
Masak nasi guna periuk elektrik yg besar tu
Pastu boleh makan puas hati
And cecikgu ada la jugak yg bawa bekal lauk 
untuk makan berjemaah

Yong bawak ikan pekasam ja..
Hihiio..lauk paling sempoi
Kena ikan pekasam,memang bertambah!


Gambar malas rotate

Walaupun rupa mu tak seberapa
Tapi rasamu...aummmm !!!

Jom layan gambar time aktiviti ^^











19 October 2014

BIHUN SUP BERHANTU??


ASSALAMUALAIKUM

...

korang bernah makan BIHUN SUP BERHANTU tak ??

ehem..ni kisah yong ke Kedah hujung minggu tadi
Saja berjimba-jimba dengan kawan

and..kalau samapi ke Alor Setar 
kalau tak pekena bihun sup SPU ni memang tak sah
yong memang suka makan bihun sup




macam biasa lah
trade mark bihun sup kedah 
mesti ada cabai goreng kaler merah tuu

mengimbau memori zaman sekolah dulu
bila outing ja lepak City Plaza kat food court tingkat 4
makan bihun sup or laksa dengan teh ais..

sempoi~

16 October 2014

HOSPITAL AMPANG PUTERI DIMINTA TIMBANG SEMULA TAJAAN BERSALIN KEPADA CHE TA ???




Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) Johor meminta Hospital Ampang Puteri milik Kumpulan Perubatan Johor (KPJ) supaya menimbang semula tajaan bersalin kepada pelakon jelita Rozita Che Wan.

Penyelaras SAMM Johor Hadzril Rizal berkata ia memandangkan artis yang mesra dengan panggilan Che Ta itu berkemampuan membiayai sendiri urusan bersalin.

"...sedangkan ramai lagi rakyat negeri Johor yang langsung tidak dapat menikmati apa-apa keistimewaan di pusat-pusat perubatan milik KPJ.

"Ramai rakyat Johor terpaksa berbaris panjang di klinik kesihatan awam, malah senarai menunggu untuk rawatan penyakit kritikal seperti pembedahan pintasan jantung di hospital pakar kerajaan juga begitu panjang," kata Hadzril.

Sehubungan itu, Hadzril menyebut kes adik Mohd Aqil Rida dari Parit Sulong, Johor yang memerlukan sumber kewangan bagi pembedahan jantungnya di Institut Jantung Negara (IJN).

Rozita, 41, yang bakal bersalin pada bila-bila masa, mengandung anak pertama hasil perkahwinannya dengan pelakon Zain Saidin. Mereka diijabkabul pada 11 Disember 2013.

Sebelum ini mereka dilapor mendapat tajaan perkahwinan pelbagai pihak yang mencecah kos keseluruhan berjumlah RM13 juta termasuk kelengkapan barang kemas Habib Jewel bernilai RM10 juta.

Rozita mempunyai dua anak hasil perkahwinan terdahulunya iaitu Ammar Effendy, 18, dan Aniq Ezzra, 16 tahun. Rozita dijangka bersalin pada bila-bila masa dalam tempoh dua minggu ini

15 October 2014

AWAS..PENIPU ONLINE : SIAPA DIA??


ASSALAMUALAIKUM

korang pernah beli online tak??

Kenal tak peniaga-peniaga or main redah je ?

yong pon salah seorang pembeli tegar online 
and dalam minggu ni hot tentang sorang blogger 
yang memang terkenal dengan penipuan cyber
( even yong pon tak tau bab ni )
ye la..tak pernah kena lagi
selama ni dok baca ja
and yong pon pernah terima emel-emel yg mintak no akaun,
pindah duit bagai
tapi tak pernah dok cara
allah...mintak jauh la benda-benda camni







speechlesss !

info lanjut korang godek SINI


14 October 2014

13 October 2014

REAL LIFE vs PHOTOSHOP


assalamualaikum

alhamdulillah,masih bernyawa hingga ke saat ini
dalam nikmat ISLAM & IMAN



teringat seorang pendakwah berkata
zaman sekarang
semua orang berlumba-lumba 
untuk photoshopkan kehidupan masing-masing

semua benda nak upload dalam media sosial
sebelum upload,mesti kita akan pilih yang cantik-cantik sahaja
memaparkan hanya yang indah dalam sisi kehidupan
even memang indah

end up akan membuatkan kita yang lain
 mula membandingkan
diri kita dengan dia
betapa lengkapnya hidup dia
betapa tidak lengkapnya hidup kita
betapa dia hebat boleh kesana sini
betapa kita hanya terperuk di rumah
betapa cantiknya isteri / hensemnya suami dia
berbanding yang kita punya ?

******

sekadar perkongsian untuk kita sentiasa bersyukur ~

12 October 2014

11 October 2014

GIVEAWAY 2014 BELOG CIK KUMBANG

Giveaway 2014 Belog Cik Kumbang

Giveaway 2014 Belog Cik Kumbang bermula pada jam 9.30 pagi 9 Oktober 2014 hingga 11.59 malam 28 Oktober 2014.Sepuluh blogger bertuah akan dipilih untuk memenangi Template Eksklusif untuk Bloglist dari cikkumbang.

Semua blogger dijemput untuk menyertai Giveaway ini sambil berkenalan sesama blogger.

Syarat-syarat penyertaan:

1. Follow Blog Sponsor
CikKumbangAzhafizahSyiraLokmanDayangDeno

2. Like Fanpage Sponsor


3. Buat entri bertajuk Giveaway 2014 Belog Cik Kumbang

4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish.

5. Make sure korang tinggalkan link entri di ruangan komen INI & nyatakan Bulan Kelahiran korang untuk memudahkan Cik Kumbang letak di Bloglist mengikut Bulan Kelahiran plus boleh wish birthday nanti (x__X)

TARIKH TAMAT: 28 Oktober 2014

Giveaway 2014 Belog Cik Kumbang

Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Oktober 2014.

Good luck!

AKTIVITI MENGIRA DUIT SYILING


Assalamualaikum..

Alhamdulillah,masih bernyawa hingga ke saaat ini
Dalam nikmat ISLAM & IMAN

Lepas zohor,bersantai-santai dengn Siti Zubaidah
Tabung unta am-bank dia dah penuh dengan duit syiling..apa lagi,yong ajak dia kira duit..hihi.pasni boleh bawa simpan dalam bank!

Kemain seronok dia dok main duit syiling tu
Yong dok kira,letk tepi dia pon meniru apa yang yong buat.Lama-lama mula la dia buat perangai,ambil syiling sorok dekat belakang yonh,bila yong nak amnil dia menjerit tak bagi..hoho..sabar je la

And akhirnya wang yang terkumpul ialah RM 110

Orait la tu,sikit-sikit lama-lama banyak la ^^

Jadi anak solehah ye sayang,sentiasa berjimat-cermat & bersyukur dengan apa yang kita ada ;)