17 September 2014

CABARAN 30 HARI | HARI #17 : 5 PERKARA YANG SAYA RINDUKAN


Assalamualaikum

Meneruskan Cabaran 30 hari,hari  ke #18
5 PERKARA YANG SAYA RINDUKAN

**********

erm .... erm ... erm ..
bereluh jugak woi pikir amende yang aku rindu
heh..fikir yong...fikirrrr

1. ZAMAN BERGELAR PELAJAR

zaman bergelar pelajar ni umum,tak kira sekolah rendah,
sekolah menengah,or masuk U
Zaman ni orang kata zaman muda remaja ..
bukan la bab bercinta ka apa yg bestnya
Tapi zaman tu ada keseronokannya yang tersendiri
Time tu tak heran harga minyak naik melambung ke,
nak beli pampers anak ke,nak masak apa pulak hari ni ke..
pendek kata enjoy sokmo.

Zaman tu,bergelumang dengan esaimen
lepak dekat library,keluar makan dengan kawan-kawan atau sensorang
naik moto,naik tren kesana-sini
stay up lewat,tengok cerita korea,philipina berjemaah
even aku bukan hantu drama2 bersiri ni,
aku tumpang jugak dengan kawan-kawan yang dok tengok tu.

Bila hujung minggu,outing keluar pekan
boleh makan KFC , kira hebat tak dak arah dah !
haha~

2. RINDU HANDSET 330,3315

ehem.. zaman ni , ni la handset yang paling mampu milik
time tu yong form 6,baru berjinak-jinak berhandset
time ni dok rumah sewa,konon public phone dah tak trend
plus kawasan tu public yg boleh guna hanya dalam sekolah
(alasan la nak guna henset!)

handset yong 3315,kaler biru
dengan henset tu la yong berchatting dengan kawan-kawan
dok menggila buat ringtone bagai
ahakz~

3. RINDU ARWAH TOK,TOK WAN

yep,sangat rindukan mereka 
semoga tenang disana~

al faatihah

4. RINDU KAWAN-KAWAN

Bila dah kawin,dah kerja,masing-masing dah ada 
tanggungjawab & komitmen kepada keluarga sendiri.
Rindu nak jumpa kawan-kawan,sekali sekala buat reunion..hihi

5. ?

rasanya cukuplah 4 tu tentang rindu..hihii
yang kelima tu dah x dak idea
ampun~


sekian !




3 comments:

  1. Handphone nokia 3310.. masih mamamyja simpan.. hihik

    ReplyDelete
  2. saya rindu yg pertama ja..hehehe.. tp apa boleh buat. masa dan umur tak boleh ditunda. akan bergerak.

    ReplyDelete
  3. @mama myja : wow..nostalgia~
    @nana liena : kann ^^

    ReplyDelete