10 September 2014

CABARAN 30 HARI | HARI #11 : KENANGAN LUCU ZAMAN KANAK-KANAK


assalamualaikum

Cabaran 30 hari diteruskan dengan task
KENANGAN LUCU ZAMAN KANAK-KANAK

Hai la zaman kanak-kanak
seronok je kan
bagun tido,makan,main
pergi sekolah pun main,makan

yong pon tak tau nak story part mana
sebab banyak sangat 
hihi..

waktu tu,yong dok kat Segambut,kuala lumpur
Tu la sekolah yang lama untuk yong
ye la,anak askar kan
pindah randah,ada la merasa bersekolah di 5 buah sekolah 
sepanjang yong sekolah rendah!

Bila cuti ja,bergilir-gilir balik kampung kat Perak & Kedah
Time tu lebih suka balik kedah sebab sepupu-sepupu ramai
sebelah perak sepupu majoriti dah sekolah menengah
dah kawin..of kosla diorang dah tak mo main dengan kami

selain best balik kedah sebab sepupu ramai,
macam-macam aktiviti yang kami boleh buat
seronok sangat boleh mandi perigi,keluar masuk kebun getah
part paling tak leh lupa ialah 
bila masuk kebun,konon nak tolong tok menoreh getah
tolong kutip susu getah dalam pot,baeekk punya susu mercik kat baju
tok tak suruh pun,saja hegeh-hegeh
lepas habis kutip susu,kami berkubang 
dalam sungai kecik yang ada dalam kebun tu
best gilerr

balik rumah
kena marah denga mak
sebab ?
pakai baju kurung yang mak baru jahit manik-manik
rosak baju tu sebab kena getah ~

oastu,baju tu memang tinggal kat rumah tok ja la
buat pakai pi kebun kalau balik kampung !

heh

sori la,tak lucu pun ~

sekian !

No comments:

Post a Comment