02 September 2014

CABARAN 30 HARI | #2 : 5 CARA MEMENANGI HATI SAYA


Assalamualaikum

Alhamdulillah,masih bernyawa hingga ke sat ini
Dalam nikmat ISLAM & IMAN

cabaran kedua diteruskan setelah cabaran pertama selesai
pergh..jenuh jugak memikir untuk siapkan entry ni
al maklumlah,cabaran yang agak mencabar

sori guys,a bit late entry ni
better late than never , rite ?
wahhh..speaking pulop!

okey..entry hari ni bertajuk
 5 CARA MEMENANGI HATI SAYA



erm..erm ... ermmm


# 1 : RESPECT

Ni la sikap yang perlu ada tak kira la dalam apa saja hubungan.Sebagai sahabat mahupun sebagai pasangan.Kalau kita nak orang hormat kita,terlebih dahulu kita pun kena hormat orang lain.Kadang-kadang kita ada juga terlepas pandang mengnai HORMAT ni hanya kerana kita terlalu akrab dengan dia,kita ingat apa ja yang kita cakap dia tak kisah..NOOOO.. kita tak tahu kot hati dia terluka ka apa.Dah nak berkawan tetiba dok cakap lucah bagai acanerr tu ? 

# 2 : SOLAT

Solat tiang agama.No matter what even terpaksa kena buat.Tak da excuse,kerja ka apa ka its a must.Tak payah sembang la kalau kerja hebat kau tak sujud padaNya,takda maknanyaaa.Bila lengkap solat,i-allah boleh menjadi Imam yang baik kepada jemaah sendiri ( family )

# 3 : PANDAI BERGAUL & AMBIL HATI ORANG TUA

Pandai bawa diri kemana pun pergi.Tak da sibuk nak forever alone.Quality times tak semestinya berdua sahaja.

# 4 : SIMPLE DAN TAK SELEKEH

Penampilan sedap mata memandang sebab i`m a normal person

# 5 : RAJIN

Rajin asas kejayaan.Apa pun mesti ada kerajinan.Kalau malas,harta berkoyan-koyan pon habis!

sekian ^^




0 comments:

Post a Comment