03 September 2014

1st TIME BALIK LEWAT..ANAK PULAK........?


Assalamualaikum

Alhamdulillah,masih bernyawa hingga ke saat ini
Dalam nikmat ISLAM & IMAN

Mata dah rasa mengantuk
Tapi gagahkan diri untuk beberapa entry

Kisahnya hari ni giliran yong untuk stay dengan pelajar tahun 6 di sekolah
Tugasan tu dapat sorang sikit,bergilir
untuk guru agama,kami dapat giliran malam
means berjemaah magrib dengan pelajar
and kena bancuh air untuk diorang minum
alah,2 jug ja pun,ada 37 orang

hari ni,pekerja sekolah dah tolong buatkan air 
yong sampai ja,air dah siap bancuh
time tu dah nak dekat magrib
terima kasih kak Milah ^^

so,yong just angkut jug tu ke kantin
habis ja budak solat,diorang terus serbu
sekelip mata habis 2 jug tu
and yong bancuh setengah jug lagi
in case if diorang nak minum lagi

kelas habis pukul 10 malam
kelas BI,ada la 5 orang guru yg datang sekali dengan penolong kanan 
and yong sampai rumah pon dah dekat pukul 11
anak dah tidur dalam buai
yong pon angkat masuk dalam bilik

sayu rasa hati
hari ni anak tak menyusu lagi dengan yong
memang la petang tadi ada balik rumah jap
pukul 4-6 petang
tapi dia pula baru lepas pekena susu sebotol,kenyang lagi
yong sampai rumah pukul 4 tu anak tak ada di rumah
tok and tok wan dia bawa keluar
dekat pukul 5 baru depa sampai rumah

hurm..camni la yang mak-mak yang dok kerja malam tu rasa gamaknya kan.......

syukur ya allah,atas segalanya

4 comments:

  1. Yong cikgu ke....untung lah Kita tak perlu keja mlm seperti mereka2 sekurang2 nya. Mlm2 ank sentiasa tidur bersama Kita.

    ReplyDelete
  2. @mujahidah : bz jap ja :)
    @Ct Noraziah : tu la..bersyukur seadanya ;)

    ReplyDelete
  3. Xoe, cuti sekolah nanti top up balik yong. Dulu sy nak jd cikgu, tp rezki sy jd suri rumah.

    ReplyDelete