06 July 2014

RESEPI : ROTI CHEESE BERDAGING



Assalamualaikum

Alhamdulillah,masih bernyawa hingga ke saat ini
Dalam nikmat ISLAM dan IMAN

Hari ni dah masuk Ramadhan hari ke 8
Nak kongsi resepi lagi
Kali ni resepi yang agak simple

Sesuai sangat la kalau nak buat kudap-kudap
Or sesekali nak tukar selera time berbuka puasa

Bahan-bahan : 

1. Roti gardenia
2. 3 biji telur
3. 1/2 tin susu cair
4.Daging cincang
5. Sos , cheese , bawang , 
mayonis @ thousand island 

Cara-cara :

1. INTI

- basuh daging cincang & toskan
- masukkan daging ke dalam kuali & 
rebus sehingga air kering.boleh add on sedikit garam 
dan serbuk lada or serbuk hilal kalau mahu

2. ROTI
- pecahkan telur & pukul bersama susu cair
- salut roti bersama telur tadi
- masukkan ke dalam kuali
(Yong guna kuali ajaib tu..senang tak melekat)
- letakkan daging tadi
- hiaskan dengan bawang , 
sos ,thousand island & mayonis
- last sekali , taburkan cheese
(kalau nak letak yg cheese 4 segi tu pon boleh)
-masak lebih kurang 5 - 10 minit,
Api slow ja..kalau kuat nanti hangit bawah!



Tara ... siap dah.. 
Lazat kannn ???

Sila la terai buat ^^

6 comments:

  1. wah~mcm sedap jeeee....blh la nak cube nnt..:)

    ReplyDelete
  2. Assalam..

    Saya singgah dari blog Kak Mia. Salam ukhwah fillah ;)

    p/s - nmpk mcm sedap je. da berangan-angan nak try buat weekend nanti :)

    ReplyDelete
  3. sedap.. cuba la buat,senang ja ^^

    ReplyDelete